ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oικονομάκου: “Δεν με ενδιαφέρουν οι βουλευτικές εκλογές-Με ενδιαφέρει η πόλη μου”

“ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΥ-ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΛΥΠΕΙ-ΘΕΛΩ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ”

Τους λόγους παραίτησής της από τη θέση της Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας, εξήγησε σήμερα στο MessiniaLive η Μαρία Οικονομάκου. Διέψευσε κατηγορηματικά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, ξεκαθαρίζοντας ότι οι λόγοι παραίτησής της είναι καθαρά οικογενειακοί.

Χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα γράφονται στις εφημερίδες για τους λόγους παραίτησής της, λέγοντας πως “βλέπουν φαντάσματα και αυτό με λυπεί”. Όπως μας εξήγησε μετά από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με άγχος και κούραση, αισθάνεται την ανάγκη να ξεκουραστεί και να ασχοληθεί με τον γιό της που είναι φοιτητής Δημοσιογραφίας. Όπως μας δήλωσε, έχει 13 χρόνια να κάνει ουσιαστικές διακοπές και να ξεκουραστεί. Και φυσικά θα επανέλθει από τον Σεπτέμβριο δριμύτερη στα καθήκοντά της, από τη θέση που την εξέλεξαν οι δημότες Καλαμάτας.

“ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 11,50% ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ”

“Δεν έχω καμία πικρία, δεν μου φταίει κανένας. Έχω μάθει να πορεύομαι στη ζωή μου η ίδια, με τις δυνάμεις μου. Για μένα είμαστε νικητές γιατί το 11,50% είναι μεγάλο ποσοστό. Αυτούς τους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν πρέπει εγώ να συνεχίσω να τους συνδράμω από οποιαδήποτε θέση και αν είμαι. Αυτή τη στιγμή θα ξεκουραστώ. Παραμένω Δημοτική Σύμβουλος. Δεν εγκαταλείπω τον κόσμο της Καλαμάτας, ούτε τη Δημοτική Αρχή. Απλώς, χρειάζομαι λίγο χρόνο, τόσο για την οικογένειά μου όσο και για τον εαυτό μου”, μας είπε χαρακτηριστικά.

“ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ”

Μας μίλησε για τις συζητήσεις που είχε με τους δύο τελικούς υποψήφιους δημάρχους, τον Βασίλη Κοσμόπουλο και τον Θανάση Βασιλόπουλο, τον οποίο μάλιστα ανοιχτά στήριξε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Οι συζητήσεις, όπως είπε, έγιναν στα πλαίσια της επόμενης ημέρας για τον Δήμο Καλαμάτας, “εγώ ότι θέτω είναι πάντα για την παράταξή μου, για τους ανθρώπους που με ακολούθησαν. Δεν με ενδιαφέρουν προσωπικά τα αξιώματα, δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις”.

“Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ-ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΜΟΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ Ο,ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ”

Για τους λόγους που επέλεξε να στηρίξει στον β’ γύρο των εκλογών Θανάση Βασιλόπουλο, αλλά και για τον ρόλο της παράταξής της στην επόμενη μέρα για τον Δήμο Καλαμάτας δήλωσε πως “Θέλω να έχουμε μια φωνή στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, στη νέα Δημοτική Αρχή. Εμπιστεύτηκα τον Θανάση Βασιλόπουλο, που τον γνωρίζω τόσα χρόνια. Ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος που κρατά τον λόγο του και θέλει να προσπαθήσει και να κάνει κάτι καινούργιο για την πόλη μας. Ο ρόλος μας θα είναι διακριτός. Δεν σημαίνει ότι αφομοιωνόμαστε, ότι αφήνουμε αυτά που λέγαμε και πιστεύαμε προεκλογικά. Θα είμαστε εδώ για το καλό της πόλης και των δημοτών που τους το οφείλουμε”.

“ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ ΔΕΝ ΠΑΝΕ”

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές λέγοντας, χαρακτηριστικά πως “δύο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν πάνε. Δεν τα θέλω όλα. Αν ήθελα να κατέβω στις βουλευτικές εκλογές δεν θα κατέβαινα στον Δήμο. Επέλεξα να κατέβω ως υποψήφια Δήμαρχος γιατί με ενδιαφέρει η πόλη μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι βουλευτικές εκλογές. Δεν μου ζητήθηκε αλλά και να μου το ζητούσαν πάλι θα έδινα αρνητική απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει να κατέβω βουλευτής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές”.

“ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ”

Χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο “ταξίδι” που είχε τις δυσκολίες του, και πώς μέσα από αυτό “γιγαντώθηκε” όπως είπε, και αισθάνεται
ακόμα πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Δήλωσε πως θα στηρίξει τη νέα Δημοτική αρχή, δεν θα κάνει στείρα αντιπολίτευση. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η παράταξή της δεν θα στηρίξει το παράλογο. “Δεν θα στηρίξουμε το κραυγαλέο, θα φέρουμε αντίδραση, δεν μπορούμε σε όλα να συμφωνούμε. Θα ορθώνουμε το ανάστημά μας και τη γνώμη μας χωρίς να θέλουμε να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση”.

Στο περιθώριο της συνέντευξής μας στο γραφείο της Μαρίας Οικονομάκου, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, έγινε και η συνάντηση με τη “διάδοχό” της και νέα αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Χρυσή Λιάππα. Το MessiniaLive πέτυχε μια άτυπη θα λέγαμε τελετή παράδοσης-παραλαβής, απ’όπου και το στιγμιότυπο.
Και οι δύο εξέφρασαν την αμοιβαία στήριξή τους, και ευχήθηκαν εκατέρωθεν καλή δύναμη.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

Δημοφιλέστερα

To Top