ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοπαραγωγής- Στη Μεσσήνη έρχεται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΩΝΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 29-01-2019 με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις , που θα επιφέρει στους πληγέντες παραγωγούς η τεράστια καταστροφή των καλλιεργειών τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Τσώνης ζήτησε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες παραγωγούς.

Επίσης επέδωσε στον κ. Κουρεμπέ ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, που εκδόθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίασή του.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον, ενώ προγραμματίστηκε επίσκεψή του στον Δήμο Μεσσήνης μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της δακοπροστασίας, καθώς και θέματα που αφορούν γενικά τους αγρότες.

ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης, ύστερα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή, με συνέπεια την πρόκληση έντονων πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοπαραγωγής, εκφράζει την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένη η καταβολή αποζημιώσεων που θα διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των παραγωγών

ΑΙΤΕΙΤΑΙ

1. Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών της όψιμης και πρώιμης πατάτας.
2. Την αναστολή της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών για τους πληγέντες παραγωγούς”.

Ο Δήμαρχος Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γεώργιος Τσώνης Νικόλαος Κοτταρίδης

Ολοκληρωτική καταστροφή της πατατοπαραγωγής- Στη Μεσσήνη έρχεται ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ
To Top