Αθλητισμός

Ολυμπιακός- Καλαμάτα 4-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου η Μαύρη Θύελλα που γνώρισε δεύτερη ήττα απο το Ολυμπιακό με 4-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, δείχνοντας όμως μαχητικό πνεύμα και καλά στοιχεία παρά τις πολλές αλλαγές.

Η πρόκριση είχε κριθεί απο το ματς της προηγούμενης εβδομάδας στην Παραλία, αλλά οι μελανόλευκοι μπήκαν στο φαληρικό γήπεδο να παλέψουν τις όποιος πιθανότητες και παρουσιασαν θετικό πρόσωπο. Θα είχαν καταφέρει μάλιστα να πάρουν και καλύτερο αποτέλεσμα εάν λέλλειπαν και κάποια ατομικά λάθη.

Την πρώτη τους συμμετοχή με την ομάδα έκαναν οι Ελ Ιντρίσι, Ιντρίσι και Μπουσμπίμπα με τον πρώτο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία και να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ.

Οι επιλογές Βούζα

Ο Βασίλης Βούζας παρλέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές, όπως αναμενόταν. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Κασωτάκης, στην αριστερή πλευρά της άμυνας ο Γαλούπης και δεξιά ο Πανάγου. Το κεντρικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νασέρ, Καντούτσης και μπροστά τους στον άξονα παρατάχθηκαν οι Ζαχαρόπουλος, Πέεφ, Στην δεξιά πτέρυγα ο Πετσίτης, στην αριστερή ο Μπουσμπίμπα και ο Τριανταφυλλάκης πίσω απο τον Ιντρίσι.

Μπροστά σε περίπου 10.000 κόσμο στις εξέδρες του "Γ. Καραϊσκάκης", από τους οποίους 200 φίλοι της "Μαύρης Θύελλας", οι μελανόλευκοι μπήκαν επιφυλακτικά στο ματς και γνώρισαν την ψυχρολουσία μόλις στο 3’ με τον Νασέρ να καθυστερεί να μεταβιβάσει την μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στον Λοβέρα που πίεσε ψηλά να την κλέψει, να μπεί και να πλασάρει για το 1-0.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό η Καλαμάτα άρχισε να βρίσκει τα πατήματά της ενώ ο Ολυμπιακός έχοντας την κατοχή προσπαθούσε να βρεί διαδρόμους.

Η πρώτη τελική των μελανόλευκων ήρθε στο 10’ με σουτ του Πέεφ αλλά ο Ολυμπιακός χτύπησε για δεύτερη φορά στο 17΄σε μια φάση που τρεις ερυθρόλευκοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα.

Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε κάθετη σε Κούτρη, σέντρα από τα αριστερά, πλασέ με τη μία από το ύψος του πέναλτι ο Γκερέρο και 2-0.

Η Καλαμάτα παρέμεινε στο πλάνο της και σιγά – σιγά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο με τους μελανόλευκους να μπαίνουν δυνατά στις φάσεις.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο κέρδισε κάποια στημένα και είχε την καλύτερη στιγμή της στο 43’ όταν ο Μπουσμπίμπα σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Deja vu στο ξεκίνημα του β΄ μέρους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, μ’ ένα γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Λάζαρος μπήκε από αριστερά, έκοψε στον Γκερέρο που έκανε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής στα δίχτυα για το 3-0.

Στο ματς πέρασε ο Φορτούνης μέσα σε αποθέωση και λίγο μετά ο Γκιλιέρμε ενώ και ο Βούζας έκανε τις κινήσεις του φρεσκάροντας την ομάδα με τους Ηλιόπουλο, Αλεξόπουλο και Οσμάναγκιτς.

Η Καλαμάτα κυκλοφόρησε την μπάλα και κατάφερε να μειώσει στο 66' με τον Ελ Ιντρίσι. Ο Ολλανδός που έδειξε πολύ καλά στοιχεία “χόρεψε” τον Σισέ και με πολύ ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 3-1. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν και πάλι άμεση με τον Λοβέρα στο 69’ να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ απο τα 20 μέτρα.

Στα τελευταία λεπτά τα ματς άνοιξε με την Καλαμάτα να παρουσιάζεται επιθετική και να έχει καλές στιγμές με τους Νασέρ, Ιντρίσι και Αλεξόπουλο.

Το φιλμ του αγώνα

3’ ΓΚΟΛ 1-0 ο Ολυμπιακός. Ο Νάσερ έχασε την μπάλα από τον Λοβέρα που πίεσε ψηλά, προχώρησε και πλάσαρε τον Κασωτάκη σημειώνοντας με σουτ το 1-0.

10’ Πρώτη τελική για την Καλαμάτα με σουτ του Πέεφ. Καμία ανησυχία για Άλεν

17’ ΓΚΟΛ 2-0 ο Ολυμπιακός. Ο Χριστοδουλόπουλος έβγαλε κάθετη σε Κούτρη, σέντρα από τα αριστερά, πλασέ με τη μία από το ύψος του πέναλτι ο Γκερέρο και 2-0.

21’ Σουτ του Μπουσμπίμπα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αλέν

31’ Φάουλ ο Λοβέρα, πέφτει στην αριστερή γωνιά του και διώχνει δύσκολα ο Κασωτάκης.

35’ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Καλαμάτας ολοκληρώνεται με σουτ άουτ του Ραντζέλοβιτς

43’ Ο Μπουσμπίμπα σούταρε απο το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

48’ Σουτ Χριστοδουλόπουλου μέσα από την περιοχή της Καλαμάτας, άουτ.

51’ ΓΚΟΛ 3-0 ο Ολυμπιακός. Ο Λάζαρος από αριστερά πήρε μια κόντρα, έκοψε στον Γκερέρο που εύκολα σημείωσε το 3-0

64’ Σουτ του Φορτούνη λίγα μετά ! Ο Κασωτάκης με υπερένταση έδιωξε!

68’ ΓΚΟΛ 3-1 μειώνει η Καλαμάτα. Εξαιρετική ενέργεια του Ιντρίσι που “χόρεψε” τον Σισέ και με πολύ ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 3-1.

69’ ΓΚΟΛ 4-1 ο Ολυμπιακός με τον Λοβέρα! Ο Λοβέρα “ζύγισε” το πόδι του και σούταρε σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ

77’ Φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Γκερέρο, άουτ.

82’ Κόρνερ για την Καλαμάτα από τα αριστερά με τον Οσμάναγκιτς, Νασέρ την κεφαλιά, άουτ.

85’ Έφυγε στην κόντρα ο Ιντρίσι και προσπάθησε να πλασάρει απο μακρυά στέλνοντας την μπάλα άουτ

90'+2: Ο Οσμάναγκιτς σε Αλεξόπουλο, μονοκόμματο σουτ με υπερένταση ο Αλέν σε κόρνερ.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής). Βοηθοί Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας)- Μιχάλης Παπαδάκης (Ηρακλείου). 4ος διαιτητής Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλεν, Μάρκοβιτς (58’ Γκιλιέρμε), Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Ξενιτίδης, Χριστοδουλόπουλος, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς (52’ Φορτούνης), Γκερέρο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεφ (65’ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα (63’ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55’ Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης.

Ολυμπιακός- Καλαμάτα 4-1: Αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι

Δημοφιλέστερα

To Top