ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας

Παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και Φορέων, ορκίστηκε το βράδυ της Κυριακής 25 Αυγούστου, στην Πύλο και στον αύλειο χώρο της «οικίας Τσικλητήρα», ο νέος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.

Στην τελετή προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής. Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του, τονίζοντας τις πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τα έργα ζωτικής σημασίας που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτή, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

Στο λόγο του ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα απέναντι στο δημότη. Ο Παναγιώτης Καρβέλας για το έργο του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος τόνισε: “Ολοι μας ενωμένοι μια γροθιά θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το έργο του δρόμου, να το ολοκληρώσουμε”, ενισχύοντας όλα όσα είχαν ακουστεί από άλλους για το ίδιο θέμα.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μία μεγάλη προσπάθεια που αγγίζει τις ζωές όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα υποστήριξε ότι θα εργαστεί για ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, που προτεραιότητά του θα είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και η αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Ταυτόχρονα κάλεσε όλες τις υγιής δυνάμεις του τόπου σε συνεργασία, προκειμένου να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα που τον ταλανίζουν. Τέλος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και όλους τους παρισταμένους για την τιμητική τους παρουσία.

Αναφορές για την πορεία του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, έκαναν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, αλλά και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι νέοι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γεώργιος Αθανασόπουλος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηλίας Κανάκης, Δημήτριος Βρεττάκος και Σοφία Αποστολοπούλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελετηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της Α’ ελάσσονος αντιπολίτευσης Ηλίας Κανάκης, μαζί με την επικεφαλής της Γ’ ελάσσονος αντιπολίτευσης Σοφία Αποστολοπούλου έδωσαν πολιτικό όρκο.

Video Δημήτρης Πανσοκάλτσης

Δημοφιλέστερα

To Top