ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρές έξω από τράπεζες και στην Καλαμάτα

«Επικίνδυνες ουρές» στα ΑΤΜ – Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η ταλαιπωρία πολιτών και υπαλλήλων-Έκκληση από την Κυβέρνηση λόγω της πανδημίας να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να μην προσέρχονται στις Τράπεζες

Ουρές με κόσμο που περίμενε υπομονετικά έξω από τραπεζικό κατάστημα είδαμε και στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στην Εθνική Τράπεζα, στον πεζόδρομο της Αριστομένους ουρές από κόσμο σχηματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας αλλά και σήμερα το πρωί, ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και στα ΕΛΤΑ. Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά να εξυπηρετηθεί είτε από το ΑΤΜ είτε στο γκισέ της Τράπεζας.

Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, να μην προσέρχονται στις τράπεζες και συνωστίζονται έξω σε ουρές, εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κίνδυνο αλλά και τους υπαλλήλους και δυσχεραίνοντας το έργο των τελευταίων, καθώς καλούνται να εξυπηρετήσουν πάρα πολύ κόσμο, υπό τις δύσκολες συνθήκες ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

Στην πλειονότητά τους ήταν ηλικιωμένοι που πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους αλλά και νεαρότερες ηλικίες για πληρωμές λογαριασμών ή ρυθμίσεις δανείων. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία δεν τηρούνταν τα μέτρα αυτοπροστασίας, δηλαδή η προβλεπόμενη απόσταση 2 μέτρων. Αυτό είχε ως συνέπεια κάποια στιγμή να παρέμβει και η Αστυνομία για να διευθετήσει το θέμα, ενώ ελέγχθηκε και αν οι πολίτες φέρουν μαζί τους τις απαιτούμενες βεβαιώσεις. Και σήμερα το πρωί ήταν εμφανής η αστυνομική παρουσία (ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) έξω από τραπεζικά καταστήματα της Καλαμάτας, ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και να μην υπάρχει συνωστισμός πολιτών.

Μάλιστα, η πρόσφατη απαγόρευση συναλλαγών για ποσά μικρότερα των 400 ευρώ (1000 ευρώ για καταθέσεις) στα γκισέ, αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση στα ΑΤΜ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Οι γιατροί πάντως συνιστούν να αποφεύγεται αυτού του είδους ο συνωστισμός εν μέσω πανδημίας, και όσο είναι δυνατόν να γίνονται οι συναλλαγές αυτές ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια κάποιου νεότερου ατόμου της οικογένειας.
Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε για αυτόν ακριβώς το λόγο και ειδικό σποτ που προτρέπει τους ηλικιωμένους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. “Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ Τραπεζών και ΑΤΜ”, αναφέρει το σποτάκι.

Ουρές έξω από τράπεζες και στην Καλαμάτα

Δημοφιλέστερα

To Top