MESSINIA PLUS

Πανελλαδικό ρεκόρ ανέμων στην Καλαμάτα-Στα 9 μποφόρ ο αέρας-Ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας στην Καρδαμύλη

Στα πανελλαδικά ρεκόρ της ημέρας κατατάσσονται η Καλαμάτα και η Καρδαμύλη. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν σήμερα από το πρωί, με τις ριπές να φτάνουν ακόμα και τα 85 χλμ την ώρα, δηλαδή 9 μποφόρ! Έτσι η Καλαμάτα κατατάσσεται στη λίστα με τις πόλεις που σήμερα είχαν τους ισχυρότερους ανέμους, με πρώτες στη λίστα τη Σίφνο και την Τήνο και αμέσως μετά το Γεράκι Λακωνίας.

Η ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΖΕΣΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στον αντίποδα, η Καρδαμύλη βρίσκεται στη λίστα με τις πιο ζεστές για σήμερα περιοχές της χώρας μας. Με θερμοκρασία να φτάνει τους 12, 8 βαθμούς Κελσίου, με τις περισσότερες περιοχές της χώρας να βρίσκονται “στην κατάψυξη” λόγω “Ζηνοβίας”, δικαίως η Καρδαμύλη κατέκτησε μια θέση στις πιο ζεστές περιοχές, με το Καστελόριζο να κατέχει τα πρωτεία.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στη Μεσσηνία: Στους 3,9 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αλαγονία, 10,4 βαθμούς στο Κοπανάκι, στους 11 βαθμούς στα Φιλιατρά, 11, 6 στην Καλαμάτα και 11,7 στην Πύλο, ενώ η υψηλότερη καταγράφηκε στην Καρδαμύλη 12,8.

Και οι  χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα στη Μεσσηνία: 0,9 βαθμούς Κελσίου στην Αλαγονία, 4,4 βαθμοί στο Κοπανάκι.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΖΗΝΟΒΙΑ” ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής 28/12 η κακοκαιρία Ζηνοβία αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού που σχετίζεται με τη Ζηνοβία και τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν, καθώς και προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) υψηλότερης ανάλυσης.

Τα μποφόρ αναμένεται να φτάσουν τα 9 μποφόρ και τη Δευτέρα 30/12 κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί για τη Δευτέρα 30/12.

Τη Δευτέρα 30/12 το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οπισθοδρομήσει προς τις Κυκλάδες, προκαλώντας σημαντική ενίσχυση των φαινομένων στην Αττική, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Μαγνησία και στις Σποράδες, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2020

Από τα μέχρι τώρα προγνωστικά φαίνεται πως η Μεσσηνία μένει εκτός του κύματος της “Ζηνοβίας”, τουλάχιστον στο κομμάτι των χιονοπτώσεων. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ πέφτουν ακόμα περισσότερο τις πολύ πρωινές ώρες και αργά το βράδυ, ειδικά την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου και το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, όπου η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμα και 0 με -1 βαθμοί Κελσίου, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Προειδοποίηση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το νομό μας, από τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λόγω των θυελλωδών ανέμων

 

ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

 

με πληροφορίες από:meteo.gr – Kostas Menounos

To Top