ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικό ρεκόρ βροχόπτωσης στη Μεσσηνία: Σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και Κοπανάκι το περισσότερο νερό!

ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΓΚΟ ΝΕΡΟΥ 

Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το πρωί της Κυριακής 8/11 σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα για ακόμα μία φορά να εντοπίζονται στα δυτικά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr  έως τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.

Τρεις περιοχές της Μεσσηνίας δέχτηκαν και το μεγαλύτερο όγκο νερού τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα Φιλιατρά, πρώτα στη λίστα πανελλαδικά με ρεκόρ βροχόπτωσης, καθώς έπεσαν 69 χιλιοστά νερού μέσα σε μερικές ώρες-τα ξημερώματα της Κυριακής. Ακολουθούν περιοχές των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, και στη συνέχεια έχουμε την Κυπαρισσία όπου καταγράφηκαν 50 χιλιοστά βροχής. Τέλος, τη λίστα με τις περιοχές της χώρας όπου έπεσε η περισσότερη βροχή είναι και το Κοπανάκι με 42 χιλιοστά βροχής.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

Ο καιρός χαλάει από το βράδυ της Τρίτης με καταιγίδα να σημειώνεται μετά τις 23.00 το βράδυ και να ακολουθεί όλη τη νύχτα προς την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη Μεσσηνία. Πρόκειται για το ισχυρό βαρομετρικό που θα πλήξει τη χώρα μας και στο οποίο οι μετεωρολόγοι προσδίδουν χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα, καθώς θα συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους. Το φαινόμενο, που αναμένεται να έχει μεγάλη ένταση,  δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς αναμένεται, σύμφωνα με τις προγνώσεις, να αποχωρήσει σταδιακά  από την περιοχή μας από το απόγευμα της Τετάρτης.

Mε πληροφορίες από meteo.gr

Πανελλαδικό ρεκόρ βροχόπτωσης στη Μεσσηνία: Σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και Κοπανάκι το περισσότερο νερό!

Δημοφιλέστερα

To Top