ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράλλης: Η Καλαμάτα δεν χρειάζεται μόνο έργα βιτρίνας

“O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ”

O Γιώργος Α. Ράλλης, είναι Αγρότης Οικολογικής καλλιέργειας και κατέρχεται στις εκλογές της 26ης Μαίου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά” του Βασίλη Κοσμόπουλου.
Έχοντας ζήσει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε στην αγαπημένη του Καλαμάτα για να ασχοληθεί με την φύση, τον πολιτισμό και την παράδοση.
Μιλώντας στην κάμερα του Messinialive κατέθεσε και την δική του πρόταση για να δημιουργηθεί μια δημοτική πινακοθήκη με θέμα την Επανάσταση του 1821, σε κάποιο χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου της πόλης.

Το βιογραφικό του Γιώργου Α. Ράλλη
“Ονομάζομαι Γεώργιος Ράλλης και γεννήθηκα στην Καλαμάτα το 1955. Φοίτησα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, κατόπιν στο Γυμνάσιο Παραλίας και τέλος αποφοίτησα από το εξατάξιο γυμνάσιο Αρφαρών, το 1974. Όντας πνεύμα ανήσυχο και με έντονη την επιθυμία να γνωρίζω νέους τόπους, μετέβην στην Περούτζια της Ιταλίας όπου και φοίτησα για ένα έτος στο Perugia Universita per Stranieri με σκοπό την εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας.

Κατόπιν, έφτασα στο Λονδίνο όπου και φοίτησα στο Kinsway Princeton College για την εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας και ύστερα παρακολούθησα για 3 έτη μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης του Βρετανικού Μουσείου και της Εθνικής Πινακοθήκης, με αποτέλεσμα για 25 συναπτά έτη να απασχολούμαι ως ειδικός συνεργάτης πασίγνωστων Οίκων Δημοπρασίας (Christie’s, Sotheby’s, Bonhams) και γενικότερα ως έμπορος ειδών τέχνης.

Το 1983 παντρεύτηκα τη σύζυγό μου Ellaine Wayne με την οποία αποκτήσαμε δύο τέκνα, τον Ανδρέα, ηλικίας σήμερα 35 ετών, Εισηγητή Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Velrose της Νίκαιας της Γαλλίας με σκοπό την ερευνα για θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου όπως τη νόσο του Parkinson και Alzheimer, και την Τζούλια, ηλικίας σήμερα 34 ετών, ζωγράφο, απόφοιτη του Goldsmith London University.
Το 2007, μετά το θάνατο της πολυαγαπημένης μου συζύγου, επέστρεψα στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκα εκ νέου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καλαμάτα. Σήμερα, είμαι ιδιοκτήτης μίας φάρμας εκτάσεως 50 στρεμμάτων στην περιοχή Κιτριές και ασχολούμαι με την βιολογική καλλιέργεια ελαιολάδου – εξαγωγή στο Παρίσι με τη βοήθεια της αδελφής μου Ευαγγελίας Χημικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Sorbonne University κάτοικος Γαλλίας όπως επίσης μαζί ασχολούμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, και την διάσωση του σπάνιου και μοναδικού αλόγου ελληνικής ράτσας «Πίνδου».

Η μεγάλη μου αγάπη, όμως, ήταν πάντα η ανάδειξη και η διατήρηση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Καλαμάτας και του Νομού Μεσσηνίας γενικότερα.

Είμαι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων, φίλος του Συλλόγου Ελληνομνήμονες Καλαμάτας Σπύρου Κατσίρα και Φίλος του Συλλόγου Αθλητικός-Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας Σοφίας Δούση.

Σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι Μessiniaview ιδιοκτησίας Ιωάννου Κ. Μουτσούλα, προβαίνω διαρκώς στη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων – ντοκιμαντέρ που αφορούν τα μνημεία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου μας όπως το Σπήλαιο του Λυκούργου στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης, τη ζωή και το έργο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και άλλα πολλά”.

“Ο κ.Νίκας έκανε έργα βιτρίνας” “Ο Βασίλης Κοσμόπουλος έχει πρόγραμμα και όραμα και μπορεί να αλλάξει την πόλη”

To Top