ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολικοί Νοσηλευτές από τη Δευτέρα σε 5 σχολεία της Μεσσηνίας

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ – ΘΑ ΚΑΛΥΦΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Σχολικούς νοσηλευτές σε 5 σχολεία της Μεσσηνίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών με προβλήματα υγείας προσέλαβε το Υπουργείο Παιδείας. Οι διορισμοί αναρτήθηκαν χθες και από Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
Αναλυτικά τα σχολεία στα οποία θα καλυφθούν οι θέσεις:

-5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
-24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
-8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
-24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας
-3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

Ωστόσο, “παγώνει” θέση νοσηλευτή που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο για το 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, καθώς από το Υπουργείο σημειώνονται τα εξής: “Δεν θα τοποθετηθεί αναπληρωτής τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γιατί, σύμφωνα με το έγγραφο της ΠΕ Μεσσηνίας που κοινοποιήθηκε στην Υπηρεσία μας στις 19/11, μαθητής για τον οποίο έχει εγκριθεί στήριξη από σχολικό νοσηλευτή, θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Οι θέσεις αυτές σχολικών νοσηλευτών αναμένεται να ανακουφίσουν γονείς και μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας στα συγκεκριμένα σχολεία, μεταξύ αυτών και ο διαβητικός μαθητής του 9ου Δημοτικού Καλαμάτας, που καλύπτονταν μόνο για λίγες ώρες, από σχολική νοσηλεύτρια- που κάλυπτε παράλληλα και το 24ο, και το MessiniaLive είχε αναδείξει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του ήταν αναγκασμένος να κάθεται στο σχολείο δίπλα στο παιδί του, τις ώρες που δεν υπήρχε σχολική νοσηλεύτρια.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Kραυγή απόγνωσης από τους γονείς διαβητικού μαθητή στην Καλαμάτα

Σχολικοί Νοσηλευτές από τη Δευτέρα σε 5 σχολεία της Μεσσηνίας

Δημοφιλέστερα

To Top