ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αντιπροσωπεία της κομητείας Machakos της Κένυας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos της Κένυας, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κα. Florence Mwangangi, πραγματοποίησε σήμερα ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη της Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η Πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου.

Η αποστολή στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα με επίκεντρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ως στόχο να αποκτήσει εμπειρία και να ανταλλάξει απόψεις μέσω συναντήσεων με Μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με εκπροσώπους Επιμελητηρίων, Ενώσεων και άλλων Φορέων, επιστήμονες και τεχνικούς Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, παραγωγούς και ιδιοκτήτες πρότυπων αγροκτημάτων ή και επιχειρήσεων επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων καθώς, επίσης, και εξωστρεφείς επιχειρηματίες του κλάδου.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο περιοχών σε επιχειρηματικό κυρίως επίπεδο και εξέτασαν τις δυνατότητες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η γεωργία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθότι η εν λόγω Κομητεία έχει σαφώς αγροτικό χαρακτήρα. Ακολούθως μετέβηκαν σε εξαγωγικές τυποποιητικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών, με κυρίαρχο τις εξαγωγές προϊόντων που παρουσιάζουν έντονη ζήτηση στην αγορά της Κένυας, όπως το τυποποιημένο ελαιόλαδο, χυμοί, φρούτα, κρασί. Επίσης η συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις στη Κένυα και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών.

Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αντιπροσωπεία της κομητείας Machakos της Κένυας

Δημοφιλέστερα

To Top