ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μάτι του “Φοίβου” η Μεσσήνη

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης δέχεται από τα ξημερώματα τη μανία του “Φοίβου” με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα διαρκείας και με την ισχυρή βροχόπτωση να έχει “φουσκώσει” και να βρίσκονται οριακά τα ποτάμια Πάμισος και Άρις. Στην περιοχή της Μεσσήνης λόγω της συνεχιζόμενης βροχής, δυο μεγάλα δέντρα έπεσαν αφού έχασαν την στήριξή τους. 

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην 7η επαρχιακή οδό στο ύψος Τριόδου-Εύας, στο μαρμαράδικο του Γιαννακόπουλου, όπου όλη η περιοχή έχει γίνει μια απέραντη λίμνη.

Στο σημείο το νερό ξεπερνά τους 70 – 80 πόντους κι έχει διακοπεί προσωρινά από την Τροχαία η κυκλοφορία των οχημάτων. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικών ομάδων είναι στο σημείο και ήδη έχουν απεγκλωβίσει δυο οχήματα που αγνόησαν το απαγορευτικό και προσπάθησαν να περάσουν…

Στο σημείο βρίκεται ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Τζαβάρας και εθελοντικές ομάδες ΟΑΚ4Χ4

Στο MessiniaLive μίλησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Δημήτρης Γεωργανάς, επισημαίνοντας: “Φέτος έγινε καλός καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμιών και ευτυχώς μέχρι τώρα πάμε καλά. Αυτή τη στιγμή τα ποτάμια είναι στα όριά τους. Αν δεν είχε γίνει αυτή η παρέμβαση τα πράγματα θα ήταν δυσάρεστα. Έχουμε δεχθεί κλήσεις για δυο αντλήσεις υδάτων στην Καλαμάτα, στο Διαβολίτσι και στον Αγιο Κωνσταντίνο.  Μια πτώση δέντρου στα καλώδια της ΔΕΗ έχουμε στην Αλαγονία και υπάρχει μια καθίζηση στο οδόστρωμα στο δασονομείο στον Ταϋγετο.

“Είμαστε σε επιφυλακή και όπου χρειαστεί αμέσως παρεμβαίνουμε. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες πολιτικής προστασίας”

Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται τώρα ο ποταμός Άρις στο φράγμα

 

Καλαμάτα: Η εικόνα του Νέδοντα, με καλή ροή και χαμηλό ύψος στις 11 το πρωί

To Top