MESSINIA PLUS

Σύναξη Ιερέων Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Στα πλαίσια της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2019 – 2020, κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά, συναντήθηκαν οι υπεύθυνοι Νεότητος, εξ εκάστης ενορίας, ιερείς.
Αφού καλωσόρισε τους ιερείς και τους ευχήθηκε τα δέοντα για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους αλλά και της νέας κατηχητικής περιόδου, τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία τους ανέλυσε το σκεπτικό της τοπικής Εκκλησίας αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Επεσήμανε προς τους κληρικούς πως το έργο της κατήχησης νεότητας δεν πρέπει να αποτελεί πάρεργο αλλά να αποτελεί ένα από τα σημαντικά μέρη της ποιμαντικής μας δραστηριότητας.

Τόνισε πως το έργο της κατήχησης αποτελεί για την εκκλησία μας τη μικρή ζύμη που ενισχύει τη δημιουργία του άρτου.
Στη συνέχεια τους παρουσίασε τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την Ομάδα των Υπευθύνων του Γραφείου Νεότητος και οι οποίοι είναι ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Σωτήριος Τζαϊλέας ως Υπεύθυνος Γραφείου νεότητος, συνεπικουρούμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Ζαφείριο Κουτελιέρη. Και οι δύο αυτοί νέοι κληρικοί θα τελούν υπό την εποπτεία του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρου Νταμάτη, Αρχιερ. Επιτρόπου Καλαμάτας, ο οποίος έχει συντελέσει, κατά το παρελθόν, τα μέγιστα στο έργο νεότητας και κατήχησης.
Κατόπιν το λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος Νεότητος π. Σωτήριος Τζαϊλέας ο οποίος παρουσίασε και ανέπτυξε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την περίοδο 2019 – 2020 και το οποίο έχει ως κάτωθι:
• Αγιασμός και επίδοση διορισμών κατηχητών από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019.
• Έναρξη Κατηχητικών Νεανικών Συνάξεων στις κατά τόπους ενορίες την 12ην ή 13ην Οκτωβρίου τ.έ.
• Δημιουργία κοινής Νεανικής Συνάξεως μαθητών Λυκείου εκάστη Κυριακή απόγευμα στις 6:00 μ.μ., στο Κέντρο Νεότητος ( έναντι Ι.Ν. Υπαπαντής).
• Δημιουργία Συνάξεως Νέων και Φοιτητών – Φοιτητριών εκάστη Τετάρτη βράδυ στις 8:00 μ.μ., στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.
• Επιμορφωτικές Συνάξεις Κατηχητών και Κατηχητριών κάθε μήνα.
• Ενίσχυση της Νεανικής Χορωδίας της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως με παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων.
• Πραγματοποίηση Εορτής Χριστουγέννων.
• Κοπή Βασιλόπιττας .
• Εξορμήσεις από τα Κατηχητικά της πόλεως Καλαμάτας σε ενορίες της υπαίθρου προς σύσφιγξη σχέσεων μεταξύ των παιδιών και των ενοριών.
• Εκδρομή λήξης Συνάξεων, κατά μήνα Μάϊο 2020.
Στο τέλος ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους υπευθύνους Νεότητος ιερείς και τέθηκαν προτάσεις και σκέψεις προς συζήτηση.

Σύναξη Ιερέων Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Δημοφιλέστερα

To Top