ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύνδεση με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ζητούν πολίτες και σύλλογοι από τη Νότια Ηλεία

Σε δημόσια διαβούλευση – δημοσκόπηση που πραγματοποιεί ο ενημερωτικός φορέας της Νότιας Ηλείας ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24, εκφράζεται έντονα η επιθυμία να δρομολογηθεί λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας που θα ενώνει τη Νέα Φιγαλεία με την Κυπαρισσία. Ήδη στη δημοσκόπηση που θα διαρκέσει για μια εβδομάδα με το ερώτημα, “Επιθυμείτε σύνδεση με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας”, έχουν υπογράψει με ΝΑΙ πάνω από 100 πολίτες της περιοχής ποσοστό που αγγίζει το 99,9% σε μόλις λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το ΚΤΕΛ Ηλείας δεν εξυπηρετεί πλέον τους ιδίους, αφού τα τραπεζικά καταστήματα που υπήρχαν στη Ζαχάρω έκλεισαν (πλην ενός) σε αντίθεση με τη Κυπαρισσία που διαθέτει 5 καταστήματα. Έτσι μετέφεραν τους λογαριασμούς τους και τις υπηρεσιακές τους ανάγκες σε αυτά της Κυπαρισσίας αφού είναι πολύ πιο κοντά από τον Πύργο όπου διαθέτει επίσης όλα τα καταστήματα.
Χιλιομετρικά η Κυπαρισσία απέχει 35χλμ ενώ ο Πύργος 65χλμ!

Ακόμα, η περιοχή της Φιγαλείας υπάγεται νομικά στη Κυπαρισσία δηλαδή το Ειρηνοδικείο Φιγαλείας βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας κάτι που επίσης εξυπηρετεί τους πολίτες της νότιας Ηλείας. Επίσης, και οι εκκλησιαστικές αρχές της Νότιας Ηλείας βρίσκονται στη Κυπαρισσία όπου και εδρεύουν τα γραφεία της Μητρόπολης Τριφυλίας & Ολυμπίας.

Επίσης, οι πολίτες της Νότιας Ηλείας επισκέπτονται συχνά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς είναι το πιο κοντινό στη περιοχή για τις εξετάσεις τους καθώς και το ιατρικό προσωπικό διαφόρων ιδιοτήτων εξωτερικών ιατρείων στη Κυπαρισσία.

Σε πρώτη φάση οι πολίτες ζητούν να ενταχθεί δρομολόγιο μια φορά την εβδομάδα από τη Νέα Φιγαλεία προς Κυπαρισσία, ώστε να διαπιστωθεί εάν και εφόσον αυτό είναι βιώσιμο, το οποίο και θα εξυπηρετεί και άλλους 7 οικισμούς με τους πιο μεγάλους αυτόν του Λεπρέου, της Φασκομηλιάς, της Ελαίας και του Γιαννιτσοχωρίου.

ΠΗΓΗ: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

Σύνδεση με το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας ζητούν πολίτες και σύλλογοι από τη Νότια Ηλεία

Δημοφιλέστερα

To Top