ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική η ΓΑΙΑΟΣΕ για το “Κόρινθος-Δερβένι”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Θετικά εξελίχθηκε η συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είχε στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, με αντικείμενο την παραχώρηση στην Περιφέρεια -για 50 χρόνια- του χώρου των 55 χιλιομέτρων της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Το ίδιο θέμα, εξ άλλου, θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο περιφερειάρχης σήμερα με τους υφυπουργούς Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου, καθώς και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Στην τηλεδιάσκεψη – με τη συμμετοχή επίσης στελεχών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και από την έδρα-, θα συζητηθεί η εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τη συγκεκριμένη έκταση.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι να γίνουν έργα αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής -καθώς και των 4 σιδηροδρομικών σταθμών που υπάρχουν από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι- με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της και να ενισχυθεί η προοπτική της Κορινθίας ως τουριστικός τόπος.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟ

Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή, Μανώλη Πλειώνη.

Αντικείμενο της εν λόγω τηλεδιάσκεψης, θα αποτελέσει η αναβάθμιση των υποδομών -αλλά και η δημιουργία πλανητάριου– στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία.

Το εν λόγω αστεροσκοπείο είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και λειτουργεί, από το 1972, στο όρος Κυλλήνη, κοντά στο Κρυονέρι.

Θετική η ΓΑΙΑΟΣΕ για το “Κόρινθος-Δερβένι”
To Top