Yποδομές

Σε Θουρία, Άμφεια και Πολιανή ο Αναστασόπουλος-Συνάντηση με τους προέδρους των 3 κοινοτήτων

ΘΟΥΡΙΑ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΕΡΙΛΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Θουρίας, Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο επισκέφτηκαν το έργο καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου Ξερίλα από μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο συγκεκριμένος χείμαρρος έχει προκαλέσει κατ’ επανάληψη πλημμύρες και οι εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλών και της φυτικής γης εκατέρωθεν έχουν σκοπό την ανεμπόδιστη ροή του χειμάρρου και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν σε όλο το μήκος του χειμάρρου μέχρι την συμβολή του με τον ποταμό Άρι.

ΑΜΦΕΙΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Άμφειας Νίκο Μαλαπάνη, παρουσία του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Παναγιώτη Γιαννακέα επισκέφθηκαν θέσεις όπου απαιτούν παρεμβάσεις με στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της κοινότητας.

ΠΟΛΙΑΝΗ: ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον πρόεδρο της  Κοινότητας Πολιανής  Ιωάννη Μουτσιούλα επισκέφτηκαν την ενδοποτάμια λιμνοδεξαμενή στην Πολιανή, που χρησιμοποιείται κυρίως για δασοπυρόσβεση. Διαπιστώθηκε ότι η λιμνοδεξαμενή δεν έχει καθόλου νερό και έχει υποστεί βλάβες στην περίφραξη από τις τελευταίες πλημμύρες, έτους 2016.
Οι επεμβάσεις που απαιτείται να πραγματοποιηθούν αφορούν εργασίες βελτίωσης της χωρητικότητας, καθαρισμού της λεκάνης από φερτές ύλες και επισκευή της περίφραξης. Ο πρόεδρος ανέλαβε να μεταφέρει σε ασφαλή θέση την αντλία που πρόσφατα εγκαταστάθηκε για να τροφοδοτεί τα οχήματα της πυροσβεστικής και να την επανατοποθετήσει την επόμενη αντιπυρική περίοδο.

ΔΡΟΜΟΣ ΘΟΥΡΙΑ-ΠΟΛΙΑΝΗ: ΘΑ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Τέλος κατά τη διάρκεια της διαδρομής καταγράφηκαν από το Διευθυντή τεχνικών έργων τα προβλήματα του δρόμου της 4ης επαρχιακής οδού Θουρίας – Πολιανής και σύντομα θα εκπονηθεί μελέτη, ώστε μέσω εργολαβίας να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ασφαλτοτάπητα και των καταπτώσεων.

Σε Θουρία, Άμφεια και Πολιανή ο Αναστασόπουλος-Συνάντηση με τους προέδρους των 3 κοινοτήτων

Δημοφιλέστερα

To Top