ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ένταξη 20.000.000 ευρώ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου για δίκτυο φυσικού αερίου και στις 6 πόλεις εξετάζει η Περιφέρεια

Συνάντηση τη Δευτέρα στην Τρίπολη στελεχών της Περιφέρειας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Σκουπίδια και φυσικό αέριο στην ατζέντα των θεμάτων-Χρηματοδότηση για το δευτερεύον δίκτυο φυσικού αερίου προς τις 6 πόλεις της Περιφέρειας εξετάζει η Περιφέρεια, καθώς ο αγωγός θα σταματά στη Μεγαλόπολη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και προοπτική της δημιουργίας του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, όπου καταλήγει ο αγωγός, προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας (Αργος, Ναύπλιο, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα), περιλαμβάνονται μεταξύ των θεμάτων στη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Τρίπολη στελέχη της Περιφέρειας.

Οπως έγινε γνωστό, στην πιο πάνω συνάντηση -το γενικό θέμα της οποίας αφορά την πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου– η Περιφέρεια θα παρουσιάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την δραστηριοποίησή της στους τομείς των εντάξεων και των απορροφήσεων, καθώς επί νέας περιφερειακής αρχής έχει αυξηθεί κατά 50.000.000 ευρώ η απορροφητικότητα.

Ειδικότερα ως προς το θέμα του δευτερεύοντος δικτύου φυσικού αερίου προς τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης 20.000.000 ευρώ μέσω του ΠΕΠ, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη υπάρξει σύσκεψη και συμφωνία για το ποσόν αυτό με την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο. Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να γίνει αποδεκτή και η ένταξη από τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες.

“Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί επιθυμία των κατοίκων της Περιφέρειας” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η συνάντηση, που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα εξεταστεί αναλυτικά η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής:

– Πορεία υλοποίησης των ΠΕΠ σύμφωνα με τον πίνακα προόδου ανά Αξονα Προτεραιότητας, Θεματικό Στόχο και Επενδυτική προτεραιότητα – Σημαντικότερα προβλήματα υλοποίησης.

– Ν+3 και προβλέψεις δαπανών μέχρι τέλος 2019 και 2020.

– Πορεία υλοποίησης των εκχωρημένων σε εθνικά ΕΠ έργων

– Σχόλια στις παρατηρήσεις της Επιτροπής σχετικά με την ετήσια έκθεση προόδου του 2018 – Ares(2019)5129215 από τις 7/8/2019

– Πορεία υλοποίησης των περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (πρόοδος ενεργοποίησης των δράσεων συγκριτικά με την τελευταία τεχνική συνάντηση – χρονοδιαγράμματα)

– Πορεία υλοποίησης ΟΧΕ και ΣΒΑΑ – επόμενα βήματα.

– Λοιπά θέματα – Ειδικά θέματα ανά ΠΕΠ.

 

Διαβάστε και αυτό:

Με φορτηγά θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Την ένταξη 20.000.000 ευρώ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου για δίκτυο φυσικού αερίου και στις 6 πόλεις εξετάζει η Περιφέρεια
To Top