ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασιλόπουλος: Τι δήλωσε για Κουκούτση, Ανοιχτό Θέατρο και μετανάστες στην Καλαμάτα

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: “ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ”

Στο ενδεχόμενο ή όχι να φιλοξενήσει και ο Δήμος Καλαμάτας πρόσφυγες απάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. “Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση. Αν όμως γίνει, έχω δεσμευτεί να φέρω το θέμα άμεσα, και θα συγκαλέσω έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. “Να δούμε πρώτα τις προθέσεις της Κυβέρνησης και να μιλήσουμε”, συμπλήρωσε.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ”

Απέφυγε να δώσει συνέχεια ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο θέμα Κουκούτση, απαντώντας πως η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη της πόλης.
Απαντάμε με πολλή δουλειά. Έχουμε βάλλει σε προτεραιότητα τα ζητήματα του Δήμου μας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το μείζον. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ούτε ένα λεπτό χαμένο, πολλή δουλειά. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της πόλης μας.

“Ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πόλη βοά. Αν είναι δυνατόν! Εγώ επειδή κυκλοφορώ στον κόσμο, έκανα επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά, αλλά και στο Ιστορικό κέντρο, στην Αριστομένους, στην Αναγνωσταρά. Πέρασα όλα αυτά τα σημεία προκειμένου να ακούσω, να μιλήσω με τους πολίτες. Ούτε ένας δεν μου έθεσε αυτό το ζήτημα.

Ο κόσμος έχει άλλα ζητήματα, άλλα προβλήματα και εμείς καλούμαστε εδώ να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, κατά κύριο λόγο και να προωθήσουμε τα αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου”.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ: “ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ- ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΜΕ”

“Οφείλουμε να το προχωρήσουμε”

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσαμε για το ανακεφαλαιωτικό”,  δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, “δεν χωροθετούσαμε για το Ανοιχτό Θέατρο, ούτε παίρναμε απόφαση για το αν θα γίνει Ανοιχτό Θέατρο”, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, εννοώντας ότι βρέθηκε με ειλημμένες αποφάσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Νίκα, αναφορικά με τη θέση και την κατασκευή του Θεάτρου στην παρόχθια ζώνη του Νέδοντα.

Το θέμα θα έρθει ξανά σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ  αιχμηρή ήταν η δήλωσή του ότι δεν πρέπει να κινδυνολογούμε, απαντώντας ουσιαστικά στις φωνές εκείνες που έκαναν λόγο για πιθανό πνιγμό θεατών λόγω ακριβώς της χωροθέτησης του θεάτρου. Η χωροθέτηση, η ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο Έσπα  και η κατασκευή του- που δεν έχει ολοκληρωθεί- έγιναν επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Νίκα.

“Το έργο δεν ολοκληρώθηκε γιατί οι μελέτες δεν είχαν γίνει σωστά. Ο χρόνος ήταν πολύ περιορισμένος και δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν. Θέλουμε στο μέλλον να έχουμε άρτιες μελέτες”.

Για αντιπλημμυρικά: “Τα όποια προβλήματα θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τα επιλύσουμε”

Για προβλήματα στις απαλλοτριώσεις έκανε λόγο ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, [α’ φάση] και σε αυτό οφείλονται οι καθυστερήσεις. “Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και θεωρούμε ότι θα τα επιλύσουμε”, είπε χαρακτηριστικά. Το δεύτερο αντιπλημυρικό θα “τρέξει” και αυτό και τα όποια προβλήματα έχουν να κάνουν με την κυκλοφοριακή σύνδεση, ενώ ο δήμαρχος εκτιμά ότι θα λυθούν. Ενώ  το τρίτο αντιπλημμυρικό έργο “Παναγίτσα-Νέδοντας” είναι σε φάση αδειοδότησης.

To Top