ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βροχές και καταιγίδες σήμερα και στη Μεσσηνία-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα μετά το μεσημέρι , ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. (Χάρτης 1)

 Εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Πέμπτης. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις.

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές,  θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων (Χάρτης 2)

Κατανομή των βροχοπτώσεων τη νύχτα προς Παρασκευή 20/09/2019. Με κύκλους σημειώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 20/09/2019, επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Aίθριος σήμερα ο καιρός, ωστόσο από αύριο τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθεί αστάθεια, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στην πόλη της Καλαμάτας γύρω στις 3 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα προγνωστικά της Υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 6 το απόγευμα αναμένεται καταιγίδα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που θα συνοδεύεται με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με την υγρασία στις 21.00 να φτάνει και το 93%. Η μέγιστη θερμοκρασία για την Παρασκευή είναι 26 βαθμοί Κελσίου ενώ η ελάχιστη 19 βαθμοί Κελσίου, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Με ασθενή βροχή ξυπνάμε στην Καλαμάτα το Σάββατο, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στους 29 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ο καιρός και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, αλλά και τη Δευτέρα 23. Οι βροχές φαίνεται πως επανέρχονται και πάλι από το μεσημέρι της Τρίτης. Δείτε αναλυτικά τους πίνακες του meteo:

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή του καιρού αναμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίαςβροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους. Ο Χάρτης 1 δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Όπως εύκολα παρατηρείτε, πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

 

Πηγή: meteo.gr

Επιμέλεια:Μαίρη Περδικέα

 

Βροχές και καταιγίδες σήμερα και στη Μεσσηνία-Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Δημοφιλέστερα

To Top