ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Βροχή” τα πρόστιμα στην Καλαμάτα για άσκοπες μετακινήσεις

“Βροχή” έπεσαν τα πρόστιμα, χθες αλλά και σήμερα από την Αστυνομία, σε πολίτες που κυκλοφορούσαν στην πόλη χωρίς όμως να διαθέτουν τα απαιτούμενα έντυπα, και χωρίς να έχουν λάβει άδεια μετακίνησης μέσω SMS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες 24 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις σε πολίτες που βγήκαν από το σπίτι τους και κυκλοφορούσαν χωρίς τις βεβαιώσεις, ενώ και σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου, τα πρόστιμα που έπεσαν ξεπερνούσαν τα 25. Βέβαια, σήμερα, λόγω και του καιρού που ήταν άστατος πολλοί δεν βγήκαν καθόλου από τα σπίτια τους, και αυτό εξηγεί σε ένα βαθμό και τα λιγότερα πρόστιμα σε σχέση με χθες.

ΤΡΙΑ “ΜΠΛΟΚΑ” ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Να σημειωθεί ότι η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε όλη την πόλη, με περιπολίες και ελέγχους τόσο σε πεζούς όσο και σε οχήματα. Μάλιστα, χθες στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας υπήρχαν τρεις σταθμοί ελέγχων σε πολίτες που διέσχιζαν τη Ναυαρίνου κάνοντας είτε τζόκινγκ είτε ποδήλατο, και εκεί βεβαιώθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ, καθώς κάποιοι δεν είχαν τα έντυπα μετακίνησης, ούτε και ηλεκτρονική βεβαίωση μέσω SMS.

ΠΛΕΟΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί είναι οι νεαροί, κυρίως ανήλικοι που σπάνε τα μέτρα απαγόρευσης και μπαίνουν σε γήπεδα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου για να παίξουν, οπότε και τους γίνονται συστάσεις. Σήμερα κάποιοι έπαιζαν ρακέτες στην παραλία, και αυτοί εντοπίστηκαν από την Αστυνομία.  Ενώ και περιπολικό διέσχιζε τη Ναυαρίνου με το ηχητικό μήνυμα της Αστυνομίας να ακούγεται και να προειδοποιεί τον κόσμο.

ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Oι οδηγίες από το Υπουργείο  είναι αυστηρές, και ενώ την πρώτη μέρα περιορίστηκαν σε συστάσεις και ενημέρωση των πολιτών, πλέον πέφτουν τα πρόστιμα, εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος πολίτης κινείται χωρίς έντυπο, και χωρίς λόγο. Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε καθημερινή βάση, έως και τις 6 Απριλίου, οπότε και λήγει η απαγόρευση μετακινήσεων, εκτός και αν η κατάσταση επιδεινωθεί, οπότε υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί και η απαγόρευση.

Δυστυχώς, η κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουμε όλοι είναι πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Απαιτείται όμως υπομονή, ψυχραιμία και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο μένοντας σπίτι μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας, προστατεύοντας και τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τους συμπολίτες μας.

Μαίρη Περδικέα

“Βροχή” τα πρόστιμα στην Καλαμάτα για άσκοπες μετακινήσεις
To Top