Αγκίστρι: Ενα μέρος με πανέμορφες παραλίες που μοιάζουν με εξωτικά νησιά

Το Αγκίστρι αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς αν θες να ξεφύγεις από την Αθήνα και να βρεθείς σε ένα μέρος με πανέμορφες παραλίες που μοιάζουν με εξωτικά νησιά. Όταν θα πας στο Αγκίστρι θα ξεχωρίσεις με σιγουριά αυτές τις δύο γαλαζοπράσινες αμμουδιές που τα νερά θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι σε παραλίες σαν της Κούβας. Πρόκειται για την παραλία Σκάλα και την παραλία Απόνησος.

Οι εντυπωσιακές γαλαζοπράσινες παραλίες στο Αγκίστρι

Οι δύο παραλίες στο Αγκίστρι, η Σκάλα και η Απόνησος είναι μια από τις πέντε που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Το χαρακτηριστικό τους είναι το χρώμα των νερών τους και η καθαρότητά τους. Η μία παραλία βρίσκεται βόρεια του νησιού ενώ η άλλη βρίσκεται σε ένα μικρό νησί που ενώνεται με το Αγκίστρι με γέφυρα.

Σε όποια από τις δύο κι αν πάτε – ή και στις δύο – το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις ωραία και θα νιώσεις ότι έχεις φύγει πολύ μακριά από την Αθήνα. Ωστόσο θα είσαι ακόμη στην Αττική. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι το κάτι άλλο!

Παραλία Απόνησος

Αν νομίζατε ότι σε μόλις μια ώρα από την Αθήνα δεν θα βρεις καμία παραλία που να σε συναρπάσει… θα διαψευσθείς! Η Απόνησος σε περιμένει στο μαγικό της τοπίο για απίστευτες καλοκαιρινές στιγμές, και θα σε κάνει να νομίζεις πως είσαι στην Καραϊβική.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρεις το καράβι από τον Πειραιά και σε περίπου μια ώρα… έφτασες σε αυτό το παραδεισένιο μέρος. Πού ακριβώς είναι η παραλία Απόνησος; Στο ομώνυμο νησί. Η Απόνησος είναι στην ουσία ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια του Αγκιστρίου και απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σκάλας. Κάθε επισκέπτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν μέσα από μια μικρή γέφυρα που την ενώνει με το Αγκίστρι.

Η παραλία είναι μικρή σε έκταση, μήκους περίπου 150 μέτρων και μέσου πλάτους 5 μέτρων, και η ακτή της στην ουσία καταλαμβάνεται από επίπεδα βράχια. Τα μαγικά γαλαζοπράσινα νερά της θα σε εντυπωσιάσουν και θα νιώσεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μία φυσική πισίνα. Για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά υπάρχει μία ειδική ράμπα που θα σε διευκολύνει.

Το κατάφυτο τοπίο που την περιβάλλει, με τα πεύκα να αγγίζουν τα κύματα, ολοκληρώνει την εξωτική εικόνα της περιοχή την οποία αξίζει να απολαύσεις αυτό το καλοκαίρι.

Παραλία Σκάλα

Οι δύο γαλαζοπράσινες παραλίες στο Αγκίστρι που πρέπει να κολυμπήσεις

Στην βορειοανατολική ακτή του νησιού βρίσκεται η μεγάλη αμμουδερή παραλία της Σκάλας, με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα αβαθή νερά.

Η παραλία της Σκάλας έχει πολύ όμορφη και αφράτη άμμο με αβαθή νερά και η πιο εύκολη στην πρόσβαση καθώς βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι που καταπλέουν τα πλοία από Πειραιά και Αίγινα. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καταστήματα και ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το μέρος είναι ειδυλλιακό και το πιθανότερο είναι ότι δεν είχες φανταστεί ότι κάτι τέτοιο υπάρχει στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το Αγκίστρι εγγυάται να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό στην επόμενη εκδρομή σου εκεί.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: athensattica.com

Αγκίστρι, αγκιστρι, Τουριστική ιστοσελίδα Ξενοδοχείων και ...

Μονοήμερη στο Αγκίστρι: Τι θα δεις και τι θα κάνεις στο νησί

Αγκίστρι: Το διαμάντι του Αργοσαρωνικού | Reader.grΑγκίστρι: 48 ώρες στο αυθεντικό νησί... μια ανάσα από την Αθήνα