Κεχριές : Εκτός ελέγχου η φωτιά – Εκκενώνεται ένας οικισμός και μια κατασκήνωση

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά της Κεχριές Κορινθίας, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και μια κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας.

Τα παιδιά μεταφέρονται με λεωφορεία στο πρώτο δημοτικό σχολείο Κορινθίας.

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά.

Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις της πυρκαγιάς στην Κορίνθια, η κατασκήνωση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους την εκκένωση με την ασφαλή μεταφορά των παιδιών στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Οποιος επιθυμεί μπορεί να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο σε μία ώρα από τώρα, καθώς η εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη!

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες. Χτες, Τετάρτη, εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί ενώ κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες. Υπολογίζεται πως έχει καεί έκταση 15 χιλιομέτρων από τις Κεχριές με τα Αθίκια.

Στο έδαφος χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν με μάνικες να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να κάψει περιουσίες.

Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια Τάσος Μαρίνος είχε κάνει λόγο για περίπου 10 καμμένα σπίτια. «Σε πολλές περιπτώσεις απειλήθηκαν ζωές καθώς υπήρξαν πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους» πρόσθεσε ο δήμαρχος Κορίνθου.

Μπλόκα της αστυνομίας στήθηκαν στους δρόμους της Κορίνθου για να μην πλησιάσει κανείς στους Οικισμούς.

Από το πρωί βρίσκεται ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση και το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής που εξετάζει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό κοντά στο στρατόπεδο στις Κεχριές.