Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο ολοκλήρωσης της Περιφερειακής οδού Κατερίνης

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο ολοκλήρωσης της Περιφερειακής οδού Κατερίνης. Πρόκειται για μία ακόμα εργολαβία-σκούπα η οποία σκοπό εχεί να μαζέψει ότι υπόλοιπα άφησε η προηγούμενη εργολαβία και να παραδώσει ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με δύο λωρίδες και διαχωριστικό με αρχή τη συμβολή με την Ε.Ο. 13 Κατερίνη – Ελασσόνα και πέρας τη συμβολή με την Π.Ε.Ο. Κατερίνη – Θεσσαλονίκη. Επίσης, σημειακά θα επεκταθούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο και το δίκτυο αποχέτευσης.

Το κόστος του έργου είναι 15,4εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 12,41εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου και η αποσφράγιση των προσφορών στις 19 του μήνα. Η διάρκεια των έργων είναι για 1.200 ημέρες (περίπου 40 μήνες). Αν τα έργα ξεκινήσουν μέχρι το Φθινόπωρο τότε η περιφερειακή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα μέσω του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.