Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου ( Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019)

 

Βέλη Ντάισελμπλουμ κατά Σόιμπλε για τα πρωτογενή πλεονάσματα: Ναι στη μείωση, αλλά..

Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά Αλαφούζου

Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, επικράτησε με 2-0 και έφτασε τις 20 νίκες στο πρωτάθλημα. Mετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέσπασαν με αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Το δεύτερο ημίχρονο,όπως γράφει ο Σάββας Λιβάνιος στο documentonews, εξελίχθηκε σε εκδήλωση αγανάκτησης του κόσμου του «τριφυλλιού» κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, οι επιλογές του οποίου έφεραν την ομάδα την περσινή σεζόν με το… ενάμισι πόδι στην Β΄ Εθνική (τροποποιήθηκε ο κανονισμός για να αποφύγει τον υποβιβασμό). Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για 35-40 λεπτά δεν σταμάτησαν να… τραγουδούν συνθήματα κατά του Αλαφούζου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, την οποία «πνίγουν» τα χρέη.

Λευτεριά στο Νίκο Γεωργιάδη

της Ελενας Ακρίτα

Οι υποστηρικτές του αγωνιστή Νίκου Γεωργιάδη (ναι υπάρχουν και αυτοί) τονίζουν πως, στην περίπτωσή του, δεν έχουμε να κάνουμε με το κακούργημα της παιδεραστίας. Κι όντως νομικά ισχύει αυτό. Δεν είναι παιδεραστία, είναι ασέλγεια. Ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής. Δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης κατ’ εξακολούθησιν πλήρωνε για να κάνει σεξ με 15χρονα θύματα τράφικινγκ. Διότι περί αυτού πρόκειται: συνειδητά πληρώνω το κύκλωμα σωματεμπορίας για να μου παραδώσει το εμπόρευμα. Δηλαδή το παιδί.
Έγραφε έγκριτος νομικός* υπερασπιζόμενος τον κ. Γεωργιάδη:

“Ο Γεωργιάδης δεν κατηγορείται για τίποτα παραπάνω απ’ αυτό που κάνει ένας 60χρονος που χώνει χρήμα σε μια 17χρονη για να την έχει γλάστρα στα κωλάδικα και να την πηδάει”.

Προσέξτε λίγο τον παραλληλισμό ανάμεσα στο 15χρονο θύμα τράφικινγκ και την 17χρονη κοπελίτσα. Προσέξτε πώς για λόγους εντυπωσιασμού, το 15χρονο αγόρι μετατρέπεται σε 17χρονο κορίτσι: μεγαλώνουμε την ηλικία, αλλάζουμε το φύλο και φέρνουμε το παράδειγμα στα μέτρα μας. Ίσα κι όμοια. Προσπερνάμε το γεγονός πώς η 17χρονη – αν και θύμα και αυτή – έχει κάποιες επιλογές. Πχ μπορεί να παρατήσει τον πλούσιο 60άρη. Για έναν πλουσιότερο 65άρη. Ή για έναν μεγάλο έρωτα. ‘Ή γιατί ενηλικιώθηκε και βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ενώ το σκλαβάκι του σεξ δεν έχει ούτε επιλογές, ούτε δικαιώματα, ούτε τίποτα.

Στο σημείο αυτό, να συγχαρούμε θερμά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ως μάρτυς υπεράσπισης κατέθεσε το αδιανόητο «δεν είμαι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Γεωργιάδη, μόνο την δική μου ερωτική ζωή γνωρίζω από πρώτο χέρι». Το να πληρώνεις ανήλικα για να ‘τα πηδάς’ που λέει κι ο κύριος πιο πάνω, θεωρείται ερωτική ζωή. Αλλά βλέπεις κάποιος την ψήφισε την κυρία: Κι αυτός ο ίδιος θα την ξαναψηφίσει.

Αλήθεια, στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ένα άτομο, ένα μόνο, ικανό να συντάξει μια δήλωση με στοιχειωδώς λογικό ειρμό; Που να μην φάσκει και ν’ αντιφάσκει; Τι διάολο μια παράγραφος είναι όλη κι όλη, αγάπες μου όμορφες, ούτε αυτήν δεν μπορείτε να κουμαντάρετε; Άκου τώρα:

«Εδώ και δύο μέρες το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση».

Μάλιστα. Αυστηρά προσωπική υπόθεση η επ’ αμοιβή ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Όταν τους πολιτικούς όπου γης τούς στέλνουν σπίτι τους επειδή δωροδοκήθηκαν, είπαν ψέματα, ή απάτησαν τη γυναίκα τους, του Γεωργιάδη είναι προσωπική υπόθεση. Κι έστω να το δεχτούμε. Προσέξτε όμως πώς η δεύτερη πρόταση αναιρεί την πρώτη:

«Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας. Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Αφού είναι προσωπική του υπόθεση γιατί τον διώξατε τον άνθρωπο από τη Ν.Δ. (προσωρινά, μη φανταστούμε); Αφού είναι προσωπική του υπόθεση γιατί αντιδράσατε με κομματικές κυρώσεις; Και γιατί τώρα περιμένετε να τελεσιδικήσει, λέει, η αυστηρά προσωπική υπόθεση για να καθορίσετε το πολιτικό του μέλλον;

Για να τελειώνουμε. Ο Νίκος Γεωργιάδης, ως αντιπρόσωπος του ΟΗΕ, εστάλη στην Μολδαβία. Την πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης. Κι αντί να βοηθήσει όπως ήταν το χρέος του, χρησιμοποίησε χρήμα, εξουσία και – κυρίως– διπλωματική ασυλία για να ξαπλώνει με ανήλικα που τού προμήθευαν δουλέμποροι. Κι αυτή είναι μια προσωπική υπόθεση. Αυστηρά.

Υ.Γ. Πρόταση. Παιδιά, να σάς γράφω εγώ τις δηλώσεις εκεί στη Ν.Δ.; Δεν θέλω χρήματα, δωρεάν. Μόνο και μόνο για να μη μας σπάτε τα νεύρα όταν τις διαβάζουμε.

– το κείμενο της Ελενας Ακρίτα είναι από ΤΑ ΝΕΑ (02/3/2019)

Το Έθνος της Δευτέρας τιμά τον Γιάννη Μπεχράκη

Εικονογραφεί όλες τις σελίδες με φωτογραφίες του σπουδαίου φωτορεπόρτερ

Η απώλεια του πολυβραβευμένου Γιάννη Μπεχράκη βύθισε στο πένθος τον δημοσιογραφικό και όχι κόσμο. Η εφημερίδα «Έθνος», θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο φωτορεπόρτερ που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό, εικονογραφεί όλες τις σελίδες της εφημερίδας (πλην των αθλητικών) με

ΑΚΡΑΙΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ αλλά μερικά είναι αληθινά!

 ΜΗΝΥΜΑ: Την ώρα που στη Μόρια δεν υπάρχουν τουαλέτες & οι άνθρωποι δεν βρίσκουν πανί να ξαπλώσουν ο νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τόλκας παρήγγειλε για το γραφείο του έπιπλα αξίας 10.500 € σε ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής του Αυτοι οι τύποι πλασάρονταν ως ανθρωπιστές!
***Εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ σπείρα που έκλεβε και λήστευε στο κέντρο της Αθήνας. Μέλη,συνεργοί εκατοντάδες αλλοδαποί με προφίλ πρόσφυγα,παράνομου μετανάστη. Να πούμε καλή αρχή η θα τους έχουμε σε λίγες εβδομάδες ελεύθερους στις ίδιες θέσεις;

Αιθέρια, πολεμική, μοναδική, από τους τελευταίους των Μοϊκανών… Είναι δύσκολο να περιγράψεις τα συναισθήματα που σου προκαλεί αυτή η Aventador. Είχαμε την τύχη να περάσουμε μια μέρα μαζί της στην πίστα του Estoril και αναφέρουμε…

Λέσβος: «Μάζεψαν» 33 άτομα γιατί έστησαν ξανά το σταυρό στην Απελή!

ΜΗΝΥΜΑ:

Ο Αρκάς εν τω μεταξύ είναι η ελληνική βερσιόν της Charlie Hebdo. 30+ χρόνια κατέκρινε τα κακώς κείμενα κ το «συντηρητισμό» της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα τον κυνηγάνε οι αριστεροί όπως οι Ισλαμοναζί τους γελοιογράφους της Γαλλικής εφημερίδας που υπερασπίζονταν. Σημεία των καιρών.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα διότι θέλω να ευνοήσω το “μεγάλο κεφάλαιο”. Του εξηγώ λοιπόν: Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα. Σημαίνει χαμηλότερες εισφορές πρωτίστως για τον εργαζόμενο.

Σαν σήμερα 4 Μαρτίου η Μάχη του Κερατσινίου: Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης τρέπει σε φυγή τον Κιουταχή

ΜΗΝΥΜΑ: Κρύβουν τη «βόμβα» των αναδρομικών: «Τι να λέγαμε στους θεσμούς, ότι χρωστάμε στη μισή Ελλάδα;»

  • «Διαπραγμάτευση είχαμε, τι να τους λέγαμε, ότι χρωστάμε στη μισή Ελλάδα;». Με τα λόγια αυτά σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος την κίνηση της κυβέρνησης να αποκρύψει τις απαιτήσεις και τις δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών σε εκατομμύρια Ελληνες συνταξιούχους.

    Αν και πρόκειται για δημοσιονομική βόμβα δισεκατομμυρίων, η 2η έκθεση «μεταμνημονιακής» αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση είπε στους δανειστές να μην ανησυχούν γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν, παρά μόνο σε μόλις 121 συνταξιούχους που είχαν καταθέσει αγωγές στα δικαστήρια πριν από το 2015.

ΜΗΝΥΜΑ: Αραδιαζει ο γυφτος 5-6 παιδια,τα εχει ξυπολητα,δηλωνει μηδενικο εισοδημα,τσιμπαει 700 ευρω το μήνα σε επιδοματα, δεν πληρωνει ρευμα γιατι ειναι στο ΚΟΤ και παιρνει τζαμπα τρόφιμα απ τα “κοινωνικα παντοπωλεια” Κι αυτο το βαφτιζουν “κοινωνικη πολιτικη” Ρε αντε αγαπηθειτε..
ΜΗΝΥΜΑ: Αυτό που ενοχλείται ο Αφγανος με το σταυρό σε ελληνικό νησί, είναι σαν να μαζέψεις σπίτι σου για φαΐ πεινασμένο ζητιανο και να σου κάνει παρατήρηση να αλλάξεις το ντεκόρ που έχεις στη κουζίνα!
ΚΙ ΑΛΛΟ: Διχαστικό σύμβολο ο Σταυρός λέει η κομμουνιστική ERT! Τώρα είδατε τι κρύβεται πίσω απ το “προσφυγικό”; Τους ενοχλεί η Πίστη μας! Δεν είναι τυχαίο ότι οι συριζαιοι και οι εν Ελλάδι τεκτονες προσπαθούν να διαλύσουν κάθε ελληνορθόδοξο θεσμό. Υ.Γ Πίσω απ όλα Τον Χριστό πολεμάνε !

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αν ο Καραμανλής άκουγε το πλήθος δεν θα ήμασταν στην ΕΕ. Και καμία από τις παρεμβάσεις του Μάνου δεν χειροκροτήθηκε. Άλλο «είμαι σε επαφή με την κοινωνία» & άλλο «κάνω πολιτική με τον μέσο όρο των καφενείων». Ο πολιτικός πρέπει να αποφασίζει με το βλέμμα στο μέλλον.
 

Ακρίδες και ψωμόλυσσες. Το Ηθικό Πλεονέκτημα της Αριστεράς με τις φαρδιές τσέπες (σεισάχθεια ψήφισες αδάμαστε ελληνάκο…)

***Εξαρθρώθηκε σπείρα από 138 αλλοδαπούς “επενδυτές” από Μαρόκο, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Αλγερία κλπ που είχαν στέκι κατάληψη αναρχοάπλυτων στα Εξάρχεια… μεγάλη στεναχώρια έπιασε την κυρα-Τασία που έκανε τόσο κόπο να τους προσκαλέσει το 2015!!!
 
ΜΗΝΥΜΑ: Μπαμπά τι είναι αριστερά; Αριστερά είναι,να καίνε την σημαία της χώρας σου δίχως επιπτώσεις,να αφήνεις τους Ρουβικωνες να μπαίνουν άνετα όπου θέλουν κ να τα σπάνε σαν να μην τρέχει τίποτα! Αλλά μόλις ξαναστήσεις Σταυρό,να σε τρέχουν στα κρατητήρια!
ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΜΤΖΗΣ: Στην Λέσβο αναστήλωσαν τον γκρεμισμένο Σταυρό και συνελήφθησαν. Φαίνεται πως η αναστήλωση των δικών μας θρησκευτικών συμβόλων είναι παράνομη πράξη και η καταστροφή τους νόμιμη. Ελλάδα των εθνομηδενιστών.
ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΚΙΜΩΛΟΣ
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Related image
Related imageRelated image
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Related image
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Related image
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ
Image result for ΚΙΜΩΛΟΣ