Η εντυπωσιακή παραλία του Ρωμαίου Στρατηγού Αρίλλα από ψηλά. Το ιστορικό θεσπρωτικό χωριό που άλλαξε όνομα μετά την Τουρκοκρατία (drone)

Η εντυπωσιακή παραλία του Ρωμαίου Στρατηγού Αρίλλα από ψηλά. Το ιστορικό θεσπρωτικό χωριό που άλλαξε όνομα μετά την Τουρκοκρατία (drone)
Μία παραλία με επιβλητικό όνομα, γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Η παραλία του Ρωμαίου Στρατηγού Αρίλλα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές της Θεσπρωτίας.

Η Αρίλλα αποτελεί παραθαλάσσιο συνοικισμό του ιστορικού χωριού της Πέρδικας. Ανάμεσα στα Σύβοτα και στην Πάργα, το θεσπρωτικό αυτό χωριό πήρε το όνομά του από το ιδιόμορφο σχήμα του, αλλά και διότι στην περιοχή ήταν διαδεδομένο το κυνήγι πέρδικας.

Παρόλα αυτά, μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα έφερε άλλη ονομασία. Οι παλιοί το γνώριζαν ως “Αρπίτσα”. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με την παράδοση, μία “Αραπίνα” (από την Αραβία) είχε φτάσει στο χωριό για να εξισλαμίσει τους χριστιανούς κατοίκους. Πράγματι, το κύμα αλλαξοπιστίας κορυφώθηκε επί Αλή Πασά, γεγονός που οδήγησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο να λάβει δραστικά μέτρα. Το 1737, προς διάσωση του εναπομείναντος χριστιανισμού και ελληνισμού της Ηπείρου, στάλθηκε στην περιοχή ο πατέρας Κοσμάς. Σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, κι αφού η τούρκικη παρουσία αποτελούσε πια παρελθόν, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πέρδικα.

Ο συνοικισμός Αρίλλα, το παραθαλάσσιο κομμάτι της Πέρδικας, κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ήταν κτήμα του Ρωμαίου στρατηγού Αρίλλα, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Σήμερα είναι «κτήμα» των Περδικιωτών κι έχει αποκτήσει τη φήμη μίας από τις ωραιότερες παραλίες της Θεσπρωτίας. Το γραφικό τοπίο με την πλούσια βλάστηση, η χρυσαφένια αμμουδιά, τα γαλαζοπράσινα νερά και το μικρό λιμανάκι δημιουργούν έναν ειδυλλιακό συνδυασμό που κόβει την ανάσα του επισκέπτη.

Σύμφωνα και με τους ντόπιους, η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες. Το μεγαλύτερό της μέρος είναι οργανωμένο, τα νερά είναι ρηχά, ενώ υπάρχουν μέρη για φαγητό, καφέ και σνακ.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε το drone του Epirustravel:

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Ο θρύλος του χαμένου θησαυρού στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Νάξου. Το έχτισαν Ιησουίτες και το κατοίκισαν διαφορετικά τάγματα μοναχών (drone)

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.