“Ένα τέρμα μέσα στο χωράφι”. Δείτε από ψηλά το ερειπωμένο γήπεδο στους Θρακομακεδόνες, όπου προπονούνταν η ΑΕΚ. Το γυμναστήριο έγινε αποθήκη

“Ένα τέρμα μέσα στο χωράφι”. Δείτε από ψηλά το ερειπωμένο γήπεδο στους Θρακομακεδόνες, όπου προπονούνταν η ΑΕΚ. Το γυμναστήριο έγινε αποθήκη
Για 32 χρόνια  το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ προπονούνταν στους  Θρακομακεδόνες. Στο προπονητικό κέντρο υπήρχαν δύο γήπεδα, τα οποία η Ένωση χρησιμοποιούσε μέχρι και το 2010.

Ο χώρος είχε μισθωθεί στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο από τον ιδιοκτήτη της έκτασης, Νίκο Τζίνη.

Ωστόσο όποτε έβρεχε το γήπεδο ήταν ακατάλληλο για προπόνηση. Έτσι η ομάδα αντί να δουλεύει πάνω στην τακτική του επόμενου παιχνιδιού, έκανε ασκήσεις ενδυνάμωσης ή ακυρωνόταν η προπόνηση για να μην τραυματιστούν οι παίκτες, λόγω της κάκιστης κατάστασης του γηπέδου.

Το κτήριο που φιλοξενούσε τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο και την σάουνα έχει μετατραπεί σε αποθήκη με τροφές για κατοικίδια ζώα.

Άλλες φορές το γήπεδο έπιανε πάγο, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η διακοπή νερού και ρεύματος δεν ήταν ασυνήθιστες, εξαιτίας των οφειλών. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς προκειμένου να προστατεύσει τους αθλητές από τραυματισμούς αναζητούσε συνεχώς εναλλακτικές λύσεις.

Η κατασκευή του νέου σταδίου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017

Οι προπονήσεις της ομάδας άλλαξαν τοποθεσία και από το 2010 εγκαταστάθηκε σε αθλητικό κέντρο στα Σπάτα. Από τότε ο χώρος στους Θρακομακεδόνες εγκαταλείφθηκε. Σήμερα το προπονητικό κέντρο μοιάζει στοιχειωμένο. Τα δύο γήπεδα δεν υπάρχουν πια. Έχουν μετατραπεί σε χωράφια και το μόνο που διασώζεται είναι ένα τέρμα. Το κτήριο που φιλοξενούσε κάποτε τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο και την σάουνα έχει μετατραπεί σε αποθήκη με τροφές για κατοικίδια ζώα.

Το νέο γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021

myhelis drone

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος DJI Store Greece που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Πλέον όνειρο των κιτρινόμαυρων είναι να ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν το ιστορικό γήπεδο της ομάδας «Νίκος Γκούμας».

Η νέα ονομασία του γηπέδου είναι Αγιά Σοφιά και η κατασκευή του άρχισε στις 28 Ιουλίου 2017.

Δείτε το βίντεο “από τους Θρακομακεδόνες στην Αγιά Σοφιά”, του συνεργάτη μας Updrones

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: 1955. Η ΑΕΚ θεμελιώνει το γήπεδο της στη Νέα Φιλαδέλφεια και στα εγκαίνια αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.