• Big Story

    Καιρός: Έξαρση του χιονιά στην Αθήνα – Red alert για Βίλια και Πόρτο Γερμενό

    • NewsRoom
    χιονιάς


    Ανυποχώρητο φαίνεται πως είναι το κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα. Ο καιρός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα επιμείνει Παρασκευή και Σάββατο με την Αθήνα να συνεχίζει να είναι ντυμένη στα λευκά.

    Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, το βράδυ της Πέμπτης στην Αττική, μεταξύ 9 και 12 τη νύχτα, η κακοκαιρία θα παρουσιάσει νέα έξαρση, όχι πάντως τέτοιας έντασης όσο είχε τα ξημερώματα. Αναμένεται πυκνή χιονόπτωση, όχι όμως με τόσο χοντρές νιφάδες, ενώ πιο έντονο το φαινόμενο θα είναι στα δυτικά ελαφρώς περισσότερο τα δυτικά της Αττικής, τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό.

    Την Παρασκευή, ο χιονιάς θα παραμείνει χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια σημαντική επιδείνωση, ενώ υποχωρούν και οι άνεμοι που δεν θα ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ.

    Καθώς όμως οι θερμοκρασίες θα κινούνται γύρω στο μηδέν, με τις μέγιστες να αγγίζουν τους 3 με 4 βαθμούς, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τον πάγο. Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, «το χιόνι που έχει πέσει και έχει λιώσει, λόγω του παγετού (δηλαδή των αρνητικών θερμοκρασιών) κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα μετατραπεί σε πάγο και η κατάσταση θα απαιτεί μεγάλη προσοχή».

    «Ο χιονιάς θα κρατήσει και αύριο και το Σάββατο, γενικά στην ανατολική Ελλάδα και ειδικά σε μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας και λιγότερο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.

    Την Πρωτοχρονιά νωρίς το πρωί τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε περιοχές της Εύβοιας, των Κυκλάδων αλλά και στην Κρήτη, όπου δεν αναμένεται να υποχωρήσουν παρά αργά το βράδυ. Ανήμερα Πρωτοχρονιάς μάλιστα αναμένονται θερμοκρασίες 6-7 βαθμούς οι μέγιστες.

    Χιόνια έως και 20 πόντοι στα προάστια της Αττικής

    Με το ύψος της χιονόστρωσης να έχει φτάσει έως και τους είκοσι πόντους σε πολλές περιοχές της Αττικής, οι επιστήμονες περιμένουν τις επόμενες ώρες αλλά δυο κύματα ισχυρών χιονοπτώσεων να πλήξουν το λεκανοπέδιο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι μετεωρολόγοι το ύψος της χιονοστρωσης έφτασε στην Πεντέλη τα δέκα εκατοστά, ενω στο Διόνυσο, τη Δροσια, τη Σταματά και αρκετές ακόμα περιοχές άγγιξε τους 20 πόντους. Οι μετακινήσεις σε πολλούς δρόμους γίνεται με δυσκολία, ενώ μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις αλατιού.

    Ο υδράργυρος απο σήμερα το βράδυ θα πάρει την κατιούσα και μεχρι και την πρωτοχρονιά θα κατρακυλήσει σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας στους -10 και -12 βαθμούς Κελσίου.

    Συμφωνα τώρα με τους μετεωρολόγους το πρώτο κύμα χιονιού που χτύπησε τα ξημερώματα της Πέμπτης την Αττική, θα το διαδεχτούν δυο ακόμα.

    Ποια δρομολόγια λεωφορείων δεν εκτελούνται

    Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί δρόμοι στην Αθήνα λόγο της χιονόπτωσης. Ο καιρός έχει δυσκολέψει τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ο ΟΑΣΑ δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις λεωφορειακές γραμμές με προβλήματα λόγω χιονόπτωσης.

    Αναλυτικά μπορείτε να δείτε εδώ τις γραμμές λεωφορείων που έχουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση για την αποπληρωμή – Πώς μπορείτε να μην πληρώσετε και να είστε νόμιμοι

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Σε λευκό κλοιό η Αθήνα- Που θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΟΑΣΑ: Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται



    ΣΧΟΛΙΑ