• Business

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι προχωρούν οι επενδύσεις σε Ελληνικό, Κασσιόπη, Ελούντα, Ερμιόνη -έρχονται και νέες επενδύσεις


    Οι μεγάλες επενδύσεις στην χώρα συνεχίζονται, με ταχύ ρυθμό και κάποιες που χρόνια είχαν κολλήσει σήμερα προχωρούν ενώ και καινούργιες επενδύσεις ξεκινάνε, είπε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 9th Greek Investment Forum που διοργάνωσε διαδικτυακά το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

    Από τα τέλη Ιουνίου ξεκινούν οι τελετές μεγάλων επενδυτικών project και θα συνεχιστούν τον Ιούλιο, σε Ελληνικό, Ελούντα, Κασσιόπη και Εεμιόνη σημείωσε,ενώ και νέες επενδυτικές προτάσεις πρόκειται να εγκριθούν από την Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τις επόμενες δύο εβδομάδες και αφορούν  επενδύσεις σε Logistics, τουρισμό και Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας.

    Σχετικά με το Ελληνικό σημείωσε, ότι “ξεκινάει και σήμερα της Intrakat είναι στο χώρο και μελετούν πώς θα ξεκινήσουν. Ο επενδυτής είναι ευχαριστημένος, γιατί ότι έχουμε υποσχεθεί έχει γίνει. Η μόνη εκκρεμότητα είναι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο που καθυστερεί εξαιτίας των νομικών διενέξεων που έχει ξεκινήσει η Hard Rock, όμως από ότι φαίνεται η Mohegan έχει κερδίσει το διαγωνισμό. Αυτό το τεράστιο project θα γίνει η επίσημη εναρκτήρια τελετή της επένδυσης στις  αρχές Ιουλίου και αυτπό δείχνει ότι η ελληνική οικονομία δεν σταμάτησε από την κρίση Covid19”.

    Αναφερόμενος στις υπόλοιπες μεγάλες επενδύσεις σημείωσε, “και το επιχειρηματικό σχέδιο της Κασσιόπης, στην  Βόρειο Κέρκυρα, ύψους 100 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2012, τώρα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση,  και θα γίνει εναρκτήρια τελετή για την επένδυση το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Αντίστοιχα και άλλα επενδυτικά project ξεκινούν. Την Παρασκευή εγκαινιάζεται το Koillada Hills στην Ερμιόνη, το οποίο αδειοδοτήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ. Και στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα εγκαινιάσουμε την επένδυση στην Ελούντα, που επίσης αδειοδοτήθηκε πολύ γρήγορα και η επιχείρηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επένδυση.

    Σχετικά με το Ελληνικό, τόνισε οποιαδήποτε χώρα ένα project τέτοιου μεγέθους μέσα στην πρωτεύουσα θα ήταν δύσκολο, γιατί αφορά πολλές πλευρές, δήμους ακόμη και την Εκκλησία. Σημείωσε ότι με βάση τη δυσκολία της διαδικασίας ήμασταν πολύ γρήγοροι, και “η Lamda Development είναι πολύ ικανοποιημένη από την ταχύτητά μας. Είμαι περήφανος που το ολοκληρώσαμε σε 9 μήνες και το ότι καταφέραμε να το κάνουμε σε λιγότερο από ένα χρόνο από τις εκλογές. Ταυτόχρονα για να γίνεται ακόμη πιο γρήγορα στο μέλλον, περνάμε δύο νομοθεσίες, που επιταχύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αν άρχιζε σήμερα ένα ανάλογο πρότζεκτ με βάση τις αλλαγές που προωθούμε θα έκανε 3 χρόνια” είπε.

    Σχετικά με τα ναυπηγεία τόνισε ότι μέσα στον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ και ο διαγωνισμός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι και η δραστηριότητα των ναυπηγείων συνολικά θα ενισχυθεί στη χώρα.

    Έρχονται μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά

    “Η όρεξή μας για μεταρρυθμίσεις είναι μεγάλη” είπε, τονίζοντας, ότι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο δημοφιλής και ισχυρός από ότι όταν κέρδισε τις εκλογές και είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει το πολιτικό του κεφάλαιο για να φέρει κάποιες μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά αλλά και σε όλους τους τομείς για να γίνει η χώρα φιλική στον επιχειρηματικό κόσμο.

    Αναφορικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων από την Ευρώπη, σημείωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν με πολύ αποδοτικό τρόπο ώστε να μετασχηματιστεί η οικονομία ώστε να έχει προοπτικές ανάπτυξης



    ΣΧΟΛΙΑ