• Business

    Atalanti Hills: Τι περιλαμβάνει η επένδυση των 1,5 δισ. στη Φθιώτιδα


    Λεπτομερή περιγραφή της επένδυσης προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, της Europa Capital (μέλος του ομίλου της Rockefeller Group International (RGI), θυγατρικής της Mitsubishi Estate Co., Ltd. – MEC) περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της Διαύγειας.

    Η έκταση των 12.351.470 τμ, στο Δήμο Λοκρών του Νομού Φθιώτιδας, στην οποία θα υλοποιηθεί η επένδυση με την ονομασία Atalanti Hills, χαρακτηρίζεται ως Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) και λαμβάνει άδεια για τη χρήση τουρισμού – αναψυχής, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων

    Το επόμενο βήμα είναι οι εκτελεστικές άδειες για τις υποδομές. Με άλλα λόγια η «μπάλα» περνά στον επενδυτή για τη δημιουργία ενός πρότυπου Ολοκληρωμένου Σύνθετου Τουριστικού Πολύ – Προορισμού Γκολφ (International Integrated Golf Multi – Resort) που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνει σταδιακά σε διάρκεια 4 με 5 ετών.

    Πρόκειται για επένδυση η οποία θα αλλάξει τον χάρτη της περιοχής και όχι μόνον, ως εκ τούτου αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα ξεκινήσει, όπως έχει λεχθεί από στελέχη που ασχολούνται με το έργο, το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Αναλυτικότερα, το έργο χωρίζεται σε τρεις ενότητες «ΝΟΤΟΣ», «ΖΕΦΥΡΟΣ», «ΒΟΡΡΑΣ»:

    Στην ενότητα «ΝΟΤΟΣ» επιτρέπεται η ανέγερση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από α) ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 848 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 1677 κλινών και γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή, β) υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας (SPA), συνεδριακό κέντρο, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, εμπορικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης – αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις τένις και αθλοπαιδιών, παιδότοπος, υπηρεσίες, ελικοδρόμιο.

    Στην ενότητα «ΖΕΦΥΡΟΣ» επιτρέπεται η ανέγερση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από α) ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 1015 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 2012 κλινών και γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή, β) υβριδικό κέντρο υδροθεραπείας (SPA), εμπορικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εστίασης – αναψυχής, εκκλησίας, αθλητικές εγκαταστάσεις τένις, αθλοπαιδιών και δραστηριοτήτων όπως extreme sports, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού κλπ

    Στην ενότητα «ΒΟΡΡΑΣ» επιτρέπεται η ανέγερση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από α) ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 1127 κλινών, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 2193 κλινών και γήπεδο γκολφ 18 οπών, ως ειδική τουριστική υποδομή, β) εγκαταστάσεις εμπορικών χρήσεων και αναψυχής, πολιτιστικές, θρησκευτικές και αθλητικές εγκαταστάσεις (τένις, κολύμβηση, αθλοπαιδιές, υδάτινο πάρκο – water park).

    Η μέγιστη εκμετάλλευση και τα πολεοδομικά μεγέθη υπολογίζονται επί του συνόλου της έκτασης ΠΟΤΑ και μέχρι 8.000.000 τμ των δασικών εκτάσεων, αφαιρουμένων των επιφανειών του κοινοτικού δρόμου και των οριοθετημένων ρεμάτων που διέρχονται από αυτήν.

    Για τις δασικές εκτάσεις ο υπολογισμός της εκμετάλλευσης περιορίζεται στο 10% αυτών και 10% αυτών για υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, μετά από σχετική έγκριση επέμβασης του ν.998/1979, όπως ισχύει.

    Στο σύνολο της ΠΟΤΑ η πραγματοποιούμενη κάλυψη των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι ίση με 2,56% της συνολικής επιφάνειας του ακινήτου.

    Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων ορίζεται 13,50 μέτρα για τα ξενοδοχεία και 7,50 μέτρα για τις κατοικίες. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτηρίων επιτρέπεται η κατασκευή στέγης με μέγιστο ύψος 2 μέτρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νηρέας – Σελόντα: Πολύ κοντά η απόφαση της DG Comp για την εξαγορά από Amerra

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Μπροστά σε «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ και στην μητρική εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενδιαφέρον από fund για το δάνειο του Σαρακάκη και τι συμβαίνει με την NIKE HELLAS και την ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ