• Business

    Εντός του 2019 η έναρξη της υλοποίησης του Atalanti Hills


    Εφικτό θεωρείται να ξεκινήσει εντός του επομένου έτους (το δεύτερο εξάμηνο) η υλοποίηση της επένδυσης, προϋπολογισμού 1,5 δις. ευρώ, στο Δήμο Λοκρών του Νομού Φθιώτιδας, με την ονομασία Atalanti Hills. Η διαδικασία που απομένει είναι οι οικοδομικές άδειες και σύμφωνα με τα στελέχη που «τρέχουν» το έργο έχει εξασφαλιστεί η αρχική χρηματοδότηση, ώστε σε πρώτη φάση να προχωρήσουν οι βασικές υποδομές (διαμόρφωση δρόμων κ.λ.π.).

    Η δημιουργία ενός πρότυπου Ολοκληρωμένου Σύνθετου Τουριστικού Πολύ – Προορισμού Γκολφ (International Integrated Golf Multi – Resort) σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα γίνει σταδιακά σε διάρκεια 4 με 5 ετών. Έχει προηγηθεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος βάσει του οποίου η εν λόγω έκταση των 12 χιλ. στρεμμάτων χαρακτηρίζεται ως Περιοχή Ολοκληρωμένη Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

    Πρόκειται για τη δεύτερη ΠΟΤΑ στην Ελλάδα, μετά το Costa Navarino στη Μεσσηνία.

    Όπως είπε πρόσφατα παρουσιάζοντας το AtalantiHills ο δικηγόρος Δημήτρης Χριστόπουλος, θα αναπτυχθούν 3 Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα του ν. 4002/ 2011. Συνολικά θα κτιστεί το 2,56 % της συνολικής επιφάνειας. Ειδικότερα, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι κατοικίες θα είναι περίπου 420.823 τ.μ., ενώ οι αθλητικές χρήσεις με τα τρία γήπεδα γκολφ θα καλύψουν έκταση 1.703.465 τ.μ. Σε κάθε γήπεδο Γκολφ, αντιστοιχεί ξενοδοχείο 5 Αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις. Κάθε γήπεδο Γκολφ και Τουριστική Εγκατάσταση συνθέτουν και από μία ενότητα τις «Νότος», «Βορράς» και «Ζέφυρος». Τα ξενοδοχεία θα έχουν συνολική δυναμικότητα 2.990 κλινών και οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες 5.882 κλινών

    Στη Λοκρός Μ.Ε.Π.Ε. ιδιοκτήτρια της έκτασης ανήκει και ένα δεύτερο ακίνητο στην παραλία της Αταλάντης (Σκάλα) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως beach club του Atalanti Hills.

    Το επενδυτικό κεφάλαιο που οργανώνει την επένδυση Atalanti Hills, η Europa Capital, αποτελεί μέλος του ομίλου της Rockefeller Group International (RGI), θυγατρικής της Mitsubishi Estate Co., Ltd. (MEC). Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της από το 1995, η Europa Capital έχει δεσμευτεί για πάνω από 130 συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 11 δισ. ευρώ σε 19 ευρωπαϊκές χώρες.

    Κατά την κατασκευή του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 8.000 νέες θέσεις εργασίας. Σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας του οι θέσεις εργασίας θα είναι περίπου 5.500. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον τομέα παροχής τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και θα οδηγήσει σε αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ξεστοιχειώνει» η επένδυση – μαμούθ του Atalanti Hills ύψους 1,5 δισ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ για «Atalanti Hills»: «Ναι» (με «αστερίσκο») στην επένδυση του 1,5 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ