• Business

    H μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε ο Mr Zara και η στροφή στο ηλεκτρονικό εμπόριο

    • NewsRoom
    Αμάνθιο Ορτέγα


    Σε μία προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις μέσω e-commerce, η εταιρεία Inditex SA, ιδιοκτησίας του «Mr Zara», Αμάνθιο Ορτέγα, ανακοίνωσε πρόσφατα την τοποθέτηση του Carlos Crespo στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

    Ο 48χρονος Crespo, που μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη chief operating officer της εταιρείας, θα είναι υπεύθυνος για τον τομέα της τεχνολογίας, τις προμήθειες και τη βιωσιμότητα του «κολοσσού» του λιανεμπορίου, ανέφερε η ισπανική εταιρεία.

    Η τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο έρχεται σε μια εποχή που οι αλυσίδες μόδας παλεύουν για την αύξηση των ηλεκτρονικών τους πωλήσεων έναντι αντιπάλων της όπως η Amazon.com Inc., η Zalando SE και άλλες εταιρείες που καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο αγοράς.

    Η Inditex, η οποία κατέχει επίσης τις αλυσίδες Massimo Dutti και Bershka, έχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο μεταξύ των αλυσίδων, αλλά την τελευταία περίοδο αντιμετώπισε εμπόδια όσον αφορά στην ανάπτυξή της.

    Η ισπανική εταιρεία έχει θέσει ως «προσωπικό στοίχημα» την αύξηση των πωλήσεων μέσω διαδικτύου και αποσκοπεί στην επέκταση των δυνατοτήτων της σε όλες τις παγκόσμιες αγορές έως το επόμενο έτος. Τα έσοδα από το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκαν κατά 27% στα 3,2 δισ. ευρώ πέρυσι.



    ΣΧΟΛΙΑ