• Business

    Νέο Factory Outlet στον Άγιο Στέφανο από την Folli Follie


    Την ώρα που η αβεβαιότητα εξαπλώνεται ταχύτατα γύρω από την κατάληξη της Folli Follie, μετά τα πρόστιμα- μαμούθ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλλαν δυο ομολογιούχοι, η διοίκησή της δείχνει να επιμένει επιχειρηματικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο Factory Outlet στον Άγιο Στέφανο Αττικής, σε ιδιόκτητο ακίνητο κοντά στα εμβληματικά γραφεία του άλλοτε πανίσχυρου ομίλου.

    Οι ταμπέλες έχουν αναρτηθεί ήδη και μάλιστα είναι ορατές και από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

    Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν πως η εν λόγω κίνηση είχε δρομολογηθεί από καιρό και τονίζουν πως τα Factory Outlet είναι το μοναδικό χαρτί που έχει απομείνει στην εταιρεία, μετά τη μαζική φυγή των διεθνών brands που εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος (έχουν φύγει πάνω από 40, μεταξύ των οποίων η Shiseido, η Calvin Klein, η UGG και η Nike).

    Λένε μάλιστα πως είναι ο βασικός λόγος που η εταιρεία είναι ακόμη ζωντανή ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που φέρεται να ενορχήστρωσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Από την άλλη πλευρά, πάντως σπεύδουν να τονίσουν πως φέτος τα έσοδα του ομίλου είναι μειωμένα κατά 40% σε σχέση με πέρυσι.

    Το ερώτημα βεβαίως είναι πόσο ακόμη μπορεί η εταιρεία να αντέξει αυτή την κατάσταση, δεδομένου ότι εδώ και ενάμιση χρόνο αναγκάζεται να πληρώνει τις μετρητοίς τους προμηθευτές της. Άλλες πληροφορίες πάντως που δεν επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως η εταιρεία εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικά ποσά στα ταμεία της (λέγεται πως πλησιάζουν τα 10 εκατ. ευρώ) ενώ παράλληλα διεκδικεί την επιστροφή φόρων πάνω από 30 εκατ. δολ. για τις κινέζικες θυγατρικές της.

    Όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά της αίτησης πτώχευσης που κατέθεσαν δυο Ελβετοί ομολογιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν το 0,87% των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων.

    Αν και αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως οι δυο Ελβετοί υπαναχώρησαν μετά την ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 16 Οκτωβρίου εκδίκαση της υπόθεσης, εντούτοις επανήλθαν με νέο αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και έλαβαν νέα δικάσιμο για τις 16 Νοεμβρίου.

    Κύκλοι προσκείμενοι στη Folli αποδίδουν την ματαίωση σε απερισκεψία των δικηγόρων των δυο ομολογιούχων, οι οποίοι όπως λένε πιθανότατα να ξεχάστηκαν και δεν πρόλαβαν να παραστούν στη δίκη, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της έδρας να αποφασίσει την ματαίωσή της. «Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα δικηγορικά γραφεία», σημειώνουν προσθέτοντας πως για αυτό και ζήτησαν νέα δικάσιμο.

    Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν στην ματαίωση, η διοίκηση της Folli εξακολουθεί να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη για την υπόθεση. Στα επιχειρήματα που θα επιστρατεύσει είναι οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που διακυβεύονται σε Ελλάδα και εξωτερικό (περίπου 4.000) αλλά και η βούληση ισχυρής μερίδας ομολογιούχων (περίπου 27%), οι οποίοι φέρονται να τάσσονται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης.



    ΣΧΟΛΙΑ