• Business

    Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου Ανθούσα (νυν Aktia) και η τιμή-έκπληξη που κατέβαλε

    • NewsRoom


    Μετά από έναν πολύωρο πλειστηριασμό, με σκληρό παζάρι και έντονο ανταγωνισμό, με διεκδικητές γνωστούς επιχειρηματίες από τον τουριστικό κλάδο, άλλαξε τελικά χέρια το ιστορικό ξενοδοχείο Ανθούσα, νυν «Aktia Lounge Hotel», στο Ηράκλειο Κρήτης. Νέος ιδιοκτήτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η εταιρία Skyserv του ομίλου Γρύλου, η οποία μάλιστα κατέβαλε τίμημα που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είχε ως αρχική τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού τα 13 εκατ. ευρώ.

    Συγκεκριμένα το ιστορικό ξενοδοχείο, κατέληξε στην Skyserv του Γιάννη Γρύλου, αντί του ποσού των 18,1039 εκ. ευρώ, με την δεύτερη προσφορά να είναι στα 18,101 εκ. ευρώ και την τρίτη στα 17,9 εκ..

    Ο κ. Γιάννης Γρύλος έχει βασική δραστηριότητα των χώρο των αερομεταφορών, καθώς υπηρετεί έναν όμιλο επιχειρήσεων ποικίλων δραστηριοτήτων με 4.000 εργαζομένους και ναυαρχίδα τη Swissport. Πρόκειται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που έδωσε 18 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Skyserv (πρώην Olympic Handling) από την MIG, ενώ είναι και ο διοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Sky Express.

    Το Aktia Lounge Hotel & Spa διαθέτει δωρεάν στάθμευση, γήπεδο τέννις και νυχτερινό κέντρο στα προσφερόμενα 220 πολυτελή δωμάτια. Το παραδοσιακό ξενοδοχείο παρουσιάζει παραδοσιακό στιλ στο δήμο χερσονήσου στη θέση Σταλίδα. Το οικόπεδο είναι αρχικού εμβαδού 14.917,80 τ.μ.

    Επί του ακινήτου αυτού έχει ανεγερθεί πολυτελές ξενοδοχείο με την ονομασία «AKTIA LOUNGE HOTEL & SPA» κατηγορίας 5*, αποτελούμενο από υπόγειο όροφο επιφάνειας 1.898,88 τμ., ισόγειο όροφο επιφάνειας 2.816 τμ και πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο συνολικής επιφάνειας 5.588,72 τμ.

    Στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα, έχουν διαμείνει την δεκαετία του 1980,  προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο «σφυρί» το Aktia Lounge Hotel για 13 εκατ. ευρώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κόλαση» οι πλειστηριασμοί τον Νοέμβριο: Πήρε «φωτιά» η πλατφόρμα-Στο σφυρί 21.892 ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κώστας Μπουτάρης: Σε πλειστηριασμό τα σπίτια σε Κεφαλάρι και Υδρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δύσκολες ώρες για το Λάκη Γαβαλά: Στο «σφυρί» το νεοκλασικό διατηρητέο ακίνητο στο Κολωνάκι



    ΣΧΟΛΙΑ