• Business

    Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που μοιράζει εκατομμύρια αγοράζοντας σπίτια στο Π. Ψυχικό – Γιατί έδωσε 6,7 εκατ., τι προσδοκά


    Ένας επιχειρηματίας χαμηλών τόνων, ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Απόστολου Βακάκη, είναι αυτός που απέκτησε, μετά τη βίλα του ζεύγους Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στη Φιλοθέη και τα τέσσερα ακίνητα του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό, στην οδό Αγίου Δημητρίου 62. Πρόκειται για ένα οικόπεδο περίπου 1.000 τμ με τέσσερις ημιτελείς κατοικίες. Το αρχικό τίμημα του πλειστηριασμού ήταν 1 εκατ. ευρώ, όμως ο επιχειρηματίας, προφανώς εκτιμώντας ότι μπορεί να κερδίσει σημαντικές υπεραξίες μελλοντικά, έδωσε 2 εκατ. ευρώ.

    Οι κατοικίες αυτές για να ολοκληρωθούν θέλουν κοντά στα 2 εκατομμύρια και οι τέσσερις μαζί.

    Οι τέσσερις ημιτελείς κατοικίες του Γ. Κούμπα βγήκαν στο… σφυρί με τιμές εκκίνησης:

    • 232,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα ισογείου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τετραγωνικών μέτρων και αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους και πισίνα
    • 248,9 χιλ. ευρώ το δεύτερο διαμέρισμα ισόγειου ορόφου με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους
    • 323,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα πρώτου ορόφου με μικτό εμβαδό 187 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους
    • 269,2 χιλ. το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειο και ακάλυπτο δώμα

    Ο ίδιος επιχειρηματίας είχε δώσει προ μηνών το ποσό των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη βίλα που ανήκε στο ζεύγος Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στην πλατεία Δροσοπούλου στη Φιλοθέη. Η πώληση-μεταβίβαση του ακινήτου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιουνίου.

    Ποιος είναι όμως ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Jumbo

    Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό του: «Διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)».

    Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών τους, της Κατερίνας και της Μαρίας. Η καταγωγή του είναι από ένα χωριό της Μαγνησίας, τον Πτελεό.

    Από μικρός ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην τότε Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ταυτόχρονα δούλευε στο εργοστάσιο παιχνιδιών ΦΙΝΟ (FINO) που είχε δημιουργήσει ο θείος του Χρήστος Παπαευαγγέλου. «Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεφτά που δίνω» ήταν το σλόγκαν της Φίνο, που κατασκεύαζε σιδερένια αλλά και λούτρινα κουρδιστά παιχνίδια.

    Το εργοστάσιο αυτό, που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα, στην οδό Κύπρου, στεγάζει σήμερα ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

    Το 1972 ο Χρήστος Παπαευαγγέλου πέθανε. Παιδιά δεν είχε, παρά μόνο τον αγαπημένο ανηψιό Βαγγέλη, που τον σπούδασε και του άφησε το εργοστάσιο ΦΙΝΟ.

    Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Μέτοχος Jumbo

    Τα χρόνια πέρναγαν. Ο Βαγγέλης Παπαευαγγέλου, μετρημένος στα οικονομικά ανοίγματα, κράτησε το εργοστάσιο, στο μεταξύ όμως τα εισαγόμενα παιχνίδια στερούσαν ζωτικό χώρο από τις ελληνικές εταιρείες κατασκευής παιχνιδιών.

    Στο μεταξύ το τοπίο αλλάζει. Το 1986 ο κ. Βακάκης δημιουργεί την Jumbo, που εξελίχθηκε στη σημερινή αυτοκρατορία. Πριν από το 1990 το εργοστάσιο Fino που διοικούσε ο κ. Παπαευαγγέλου πέρασε κάτω από την ομπρέλα της Jumbo.

    Σήμερα ο κ. Παπαευαγγέλου εξακολουθεί να πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του στην οδό Κύπρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ για τη βίλα Κωστόπουλου-Μπαλατσινού στην Φιλοθέη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ιστορία του MR FINO (Αγοράζω παιχνίδια Φίνο, χαλάλι τα λεπτά που δίνω) που αγόρασε την βίλα Κωστόπουλου – Μπαλατσινού στην Φιλοθέη 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανοίγει ο δρόμος για εμπορικά καταστήματα σε Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη



    ΣΧΟΛΙΑ