• Business

    Σάμυ Βερσάνο (Union Optic): Από σήμερα αντιπροσωπεύουμε τους φακούς NIKON – Θα κυριαρχήσουν στη high-end κατηγορία

    Ο Σάμυ Βερσάνο, Γενικός Διευθυντής της Union Optic


    H Union Optic από 1 Αυγούστου 2019  έχει την αποκλειστική διανομή των οπτικών φακών Nikon και όπως δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Σάμυ Βερσάνο  στο mononews.gr, στόχος είναι να κυριαρχήσει η Nikon στην ελληνική αγορά στην κατηγορία των high-end φακών.

    Η Union Optic ιδρύθηκε το 1912 και είναι ο ηγέτης στην αγορά οπτικών της Ελλάδας και της Κύπρου, εξάγει σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι στρατηγικό μέλος του ομίλου Shamir Optical Industries. Ο κ. Σάμυ Βερσάνο, Γενικός Διευθυντής της Union Optic,  και πλέον μέτοχος μειοψηφίας, διατηρεί το μάνατζμεντ της εταιρείας και μετά τη συγχώνευση και  μιλάει αποκλειστικά στο mononews.gr για την πορεία της  Union Optic μετά την εξαγορά από την Shamir και τους στόχους που πετυχαίνει.

    Υπενθυμίζεται ότι η  Shamir Optical του ομίλου EssilorLuxottica, απέκτησε στις αρχές του χρόνου πλειοψηφικό πακέτο  μετοχών της ελληνικής εταιρείας Union Optic παραγωγής οπτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη  της οικογένειας Βερσάνο, με στόχο να παράγονται στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης οι φακοί για όλο τον όμιλο. Πλέον τα υψηλότερης τεχνολογίας οπτικά στον κόσμο θα παράγονται στην Ελλάδα και η ελληνική εταιρεία θα μετατραπεί σε μικρή πολυεθνική με θυγατρικές στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, διπλασιάζοντας τα μεγέθη της και το προσωπικό της στην επόμενη τριετία.

    Τρεις στόχοι μετά την εξαγορά από την Shamir Optical Industries

    “Το πρώτο βήμα μετά την εξαγορά ήταν να γίνει γνωστό  το brand Shamir στην ελληνική αγορά, και αυτό το πετύχαμε με μια καμπάνια που κάναμε τον Ιούνιο. Το δεύτερο βήμα  είναι να επεκτείνουμε την Nikon στην ελληνική αγορά. Οι φακοί Nikon θα διατίθενται μέσω του δικτύου των 1200 πελατών μας, τόσο οι κλασσικοί φακοί  που θα φεύγουν απευθείας από τις αποθήκες μας, όσο και  οι Taylor made, οι ειδικές κατασκευές θα εισάγονται από το εργοστάσιο της Nikon στη Γαλλία. Οι Nikon φακοί σύντομα θα κυριαρχήσουν στην high-end αγορά φακών.”

    Το  σημαντικότερο όμως είναι το τρίτο βήμα που θα κάνει τη Θεσσαλονίκη το κέντρο της παραγωγής φακών του ομίλου.

    “Το τρίτο και σημαντικότερο βήμα, το ξεκινάμε από το Σεπτέμβριο, με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους των επενδύσεων που θα φτάσουν τα 5 εκατ. ευρώ για το διπλασιασμό της παραγωγικής δυνατότητας τη μονάδας μας στη Θεσσαλονίκη. Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η κτιριακή επέκταση και σταδιακά θα προσθέτουμε τον εξοπλισμό ώστε σταδιακά να είναι σε θέση η μονάδα να εξυπηρετεί όλο τον όμιλο. Ανάλογα θα αυξηθούν και οι εργαζόμενοι που από 150 σήμερα, αναμένεται σε ένα χρόνο να φτάσουν τους 230”, σημειώνει ο κ. Βερσάνο.

    Η Shamir με έδρα το Ισραήλ έχει τζίρο 280 εκατ. ευρώ δραστηριοποιείται σε 40 χώρες και έχει 17 εργοστάσια. Από το 2011 έχει εξαγοραστεί από την EssilorLuxottica που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο στην παραγωγή οπτικών την Essilor και τη Luxottica. Ο όμιλος EssilorLuxottica έχει ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. ευρώ και πάνω από 150.000 εργαζόμενους.

    Η Shamir μπήκε το 2005 στο Nasdaq και τότε η Luxottica, με επιθετική εξαγορά, απέκτησε μετοχές της εταιρείας μέχρι να φτάσει να ελέγχει το 51%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ