• Business

    Στο «σφυρί» η πολυτελής βίλα και το κτήμα της Κεστεκίδου (σοκολατάκια «Λεωνίδας») στο Λαγονήσι


    Το κτήμα είναι κατάφυτο και η θέα του μοναδική στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Εξάλλου βρίσκεται εκεί που σκάει το κύμα, στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Σουνίου… Ιδιοκτήτρια του είναι η κα Βασιλική Κεστεκίδου, μέτοχος της διεθνούς φήμης σοκολατοποιίας «Λεωνίδας» και οι δύο κόρες της Ελένη και Αναστασία.

    Και αυτό είναι το δεύτερο ακριβό ακίνητο που θα χάσει σε λίγες μέρες η κα Κεστεκίδου. Διότι στις 5 Απριλίου το κτήμα και η βίλα βγαίνουν στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή πρώτης προσφοράς 6,06 εκατομμύρια ευρώ.

    Πρόκειται για ένα ακίνητο φιλέτο, που έχει απευθείας πρόσβαση στην παραλία και στα 6 στρέμματα του κτήματος δεσπόζει η πολυτελής βίλα των 1.200 τμ., με πισίνα 230 τμ, και γήπεδο του τένις …

    Το σπίτι αυτό ήταν το «καταφύγιο» της κας Ελένης Κεστεκίδου, όταν ήθελε να ξεφύγει από την πίεση της Αθήνας, ή μάλλον της Γλυφάδας, όπου ήταν η κατοικία της, που βγήκε επίσης στο σφυρί πριν από 1 χρόνο, για 3,5 εκατομμύρια ευρώ, με επισπεύδουσα την Eurobank Private Bank Luxembourg.

    Οι πλειστηριασμοί είναι η απάντηση των τραπεζών, στην άρνηση της κας Κεστεκίδου να πληρώσει τα δάνεια που είχε. Δάνεια –κοντά στα 7 εκατ ευρώ στις δύο τράπεζες- τα οποία «κοκκίνισαν» εδώ και χρόνια. Αν και της ζητήθηκε να τα ρυθμίσει η μέτοχος της «Λεωνίδας» δεν το έπραξε.

    Στις 5 Απριλίου λοιπόν η βίλα και το κτήμα στο Λαγονήσι βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με το συνοδευτικό του πλειστηριασμού, που είναι αναρτημένο στην σελίδα e-auction, το ακίνητο που ανήκει στην Βασιλική Κεστεκίδου και στις κόρες της, βρίσκεται στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Σουνίου.

    Ειδικότερα εκτίθεται σε πλειστηριασμό ένα αγροτεμάχιο εκτάσεως μετά τη ρυμοτόμηση αυτού μ.τ. 6039,83, μετά της επ’ αυτού οικοδομής, , που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων Θορικού του Δήμου Σαρωνικού Αττικής, στη θέση «Άγιος Νικόλαος Λαγονησίου», της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Καλυβίων Αττικής, στο 39ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών- Σουνίου και έχει είσοδο από την Παραλιακή Εθνική οδό Αθηνών – Σουνίου, ως επίσης και είσοδο από την παραλία.

    Επί του ανωτέρω αγροτεμαχίου υφίσταται οικοδομή – κατοικία η οποία αποτελείται από: α) υπόγειο επιφανείας μ.τ. 353,93, β) ισόγειο επιφανείας μ.τ. 287,43 και γ) πρώτο όροφο επιφανείας μ.τ. 641,01, ήτοι η υφιστάμενη οικοδομή είναι συνολικής επιφανείας μ.τ. 1.282,37. Επίσης επί του ανωτέρω ακινήτου υπάρχει πισίνα επιφανείας μ.τ. 231,70 και διαμορφωμένο γήπεδο τένις, επιφανείας μ.τ. 441,50.

    Αυτός είναι ο δεύτερος πλειστηριασμός.

    Πριν από ένα χρόνο στις 21 Μαρτίου, βγήκαν στο σφυρί οκτώ διαμερίσματα και 26 θέσεις πάρκινγκ, ιδιοκτησίας της κ. Βασιλικής Κεστεκίδου και της κόρης της Ελένης. Τα διαμερίσματα βρίσκονται σε συγκρότημα κατοικιών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (στη συμβολή των οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Τσόχα) με θέα θάλασσα στο Καλαμάκι. Μαζί είχαν βγει σε πλειστηριασμό και 26 θέσεις πάρκινγκ.

    Το συνολικό ποσό για τα 32 ακίνητα έφτασε κοντά στα 3,5 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα ήταν η Eurobank Private Bank Luxembourg.

    Τότε η μέτοχος της «Λεωνίδας» είχε προσπαθήσει, ματαίως, να ανακόψει τη διαδικασία. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια αδιαφορούσε απέναντι στις κλήσεις από τις τράπεζες και συστηματικά απέφευγε να πληρώσει τις δόσεις των δανείων της….

    Αν και τα μερίσματα –όπως αναφέρουν πληροφορίες- που λαμβάνει κάθε χρόνο από τη «Λεωνίδας» έφταναν και με το παραπάνω να πληρώσει τις δόσεις των δανείων της….

    Βασιλική Κεστεκίδου (στο μέσον). Πρόεδρος Σοκολατάκια Λεωνίδας

    Στις τράπεζες εμφανίστηκε όταν έμαθε ότι είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες να πληροφορηθούν αν διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό. Μάλιστα για το λόγο αυτό τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν ζητήσει δικαστική συνδρομή και είχε εκδοθεί «ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης τραπεζικού λογαριασμού», όπως ακριβώς προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός 655/2014, που επιτρέπει στις τράπεζες να προχωρήσουν στη δέσμευση λογαριασμών που διατηρούν πελάτες τους με κόκκινα δάνεια, σε τράπεζες της ευρωζώνης. Ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής είναι υποχρεωμένα από τον κανονισμό να παράσχουν ενημέρωση και πληροφόρηση και φυσικά να προχωρήσουν στη δέσμευση του ποσού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η κομψή κυρία της γλυκιάς σοκολατοποιίας και το πικρό «όχι» της τράπεζας στην πρόταση για ρύθμιση…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκολατάκια «Λεωνίδας»: Τα υπέρογκα χρέη στις τράπεζες και η υπέρκομψη μέτοχος με τα κρυμμένα εκατομμύρια στο εξωτερικό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έγινε ο πλειστηριασμός των σπιτιών της πιο διάσημης Αθηναίας – Σε ποιους πήγαν



    ΣΧΟΛΙΑ