• Business

    Αποκαλυπτικό: Όλο το «ροκ» παρασκήνιο πίσω από την αναστολή της μετοχής της Creta Farms

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Το «χρώμα του χρήματος» πιστοποιείται πλέον ότι είναι εκείνο που έχει πυροδοτήσει τη σκληρή κόντρα ανάμεσα στους αδελφούς Κωνσταντίνο και Εμμανουήλ Δομαζάκη, βασικούς μετόχους και διοικητικούς ηγέτες της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Κρέτα Φαρμ (Creta Farms). Στον απόηχο της εκπρόθεσμης δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για τη χρήση του 2018, αποφασίστηκε πριν από λίγη ώρα η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών.

    Το «πάγωμα» της μετοχής αποφασίστηκε μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με βάση τα όσα «επίμαχα» καταγράφονται στον ισολογισμό της εταιρείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την Κρέτα Φαρμ, στις 2 του μηνός του περασμένου Απριλίου, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης απέστειλε επιστολή προς τον ορκωτό ελεγκτή της εταιρείας, με την οποία ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε χρηματοδοτήσει την Κρέτα Φαρμ με κεφάλαια ύψους 11,6 εκατ. ευρώ κατά τα έτη 2005-2006.

    Στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας προστίθεται ακόμη ότι: «Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε άμεσα ως προστασία της εταιρείας και του επενδυτικού κοινού, να διενεργηθεί σχετικός ειδικός έλεγχος από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο διεθνούς φήμης. Από την έως σήμερα ελεγκτική εργασία του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και του ομίλου».

    Οι επισημάνσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία, λίγο πριν από τις 11:00 σήμερα, ζήτησε από τις χρηματιστηριακές Αρχές την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Κρέτα Φαρμ, έως ότου η εταιρεία προβεί:

    α) σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα ευρήματα του ειδικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, που αναφέρεται στο θέμα έμφασης το οποίο περιλαμβάνεται στην έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή της εταιρίας και στη σημείωση 15.33.2 των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2018, κατόπιν ολοκλήρωσης του εν λόγω ελέγχου και έκδοσης της τελικής έκθεσης και

    β) σε τυχόν επανακατάρτιση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2018, εφόσον απαιτείται, σε συνέχεια αξιολόγησης των ευρημάτων της ως άνω τελικής έκθεσης.

    Όλα τούτα έρχονται σε συνέχεια των τεταμένων σχέσεων που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη και οι οποίες είχαν δημοσιοποιηθεί με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του mononews.gr.

    Από πλευράς των βασικών μετόχων, είχε ανακοινωθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις τους. Ωστόσο, τα όσα τώρα αποκαλύπτονται δίνουν σαφώς μια άλλη διάσταση στη σχέση τους που εξακολουθεί να παραμένει «θερμή».

    Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες διαδραματίστηκαν ακραίες καταστάσεις και σκηνές ροκ ανάμεσα στα δύο αδέρφια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κρυονέρι της Αττικής. Οι πληροφορίες λένε ότι η κόντρα των δύο αδερφών δεν περιορίστηκε μόνο στη φραστική αντιπαράθεση, αλλά είχε ακραία κλιμάκωση.

    Στο γενικότερο αυτό κλίμα της σοβούσας κρίσης ανάμεσα στους βασικούς μετόχους της Creta Farms φαίνεται να εντάσσεται και η αποχώρηση του Αλέξανδρου Στρίμπερη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. «Για προσωπικούς λόγους», λέει η ανακοίνωση, αλλά όσοι γνωρίζουν περισσότερα αναφέρουν ότι ο λόγος της αποχώρησης ήταν το γενικότερο αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στις σχέσεις των δύο αδερφών.

    Η κίνηση του Κωνσταντίνου (Τάκη) Δομαζάκη να δημοσιοποιήσει την οικονομική του απαίτηση κατά της ίδιας της εταιρείας σαφώς και δρομολογεί ακόμη πιο πολύπλοκες εξελίξεις.

    Παραμένει άγνωστο το γιατί αυτό το δάνειο προς την εταιρεία του φαίνεται να γίνεται απαιτητό αρκετά χρόνια μετά τη χορήγησή του.

    Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά του Εμμανουήλ Δομαζάκι.

    Ερώτημα αποτελεί επίσης και το τι έχουν γίνει τα κεφάλαια που υποστηρίζει ότι χορήγησε στην εταιρεία του ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πόλεμος των Ρόουζ» με… μπουκάλια στην Creta Farms: Στα πρόθυρα… διαζυγίου οι αδελφοί Δομαζάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος από τους αδελφούς Δομαζάκη κερδίζει τη μάχη στον σκληρό ενδοοικογενειακό πόλεμο για την Creta Farms

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αδελφοί Δομαζάκη, η Creta Farms και η απάντηση του mononews



    ΣΧΟΛΙΑ