• Architecture & Design

    Μία πολυτελής διώροφη κατοικία με μοντέρνα αισθητική στην Κηφισιά (13 pics)

    • NewsRoom


    Η στρατηγική πίσω από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για τη διώροφη αυτή κατοικία στην Κηφισιά της Αθήνας είχε δύο συνισταμένες.

    Αρχικά, να συνδεθούν ο κήπος και οι εξωτερικοί χώροι με το εσωτερικό της κατοικίας, ώστε να συμπεριλαμβάνονται ενεργά στην καθημερινότητα.

    Αυτό μεταφράστηκε αμέσως σε δύο ξεχωριστούς στόχους: να δημιουργηθεί μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού και να δοθεί η αίσθηση ότι η κατοίκηση εκτείνεται μέχρι την περίφραξη της ιδιοκτησίας.

    Αυτοί οι στοίχοι υλοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας πολύ συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά εργαλεία. Ο φράχτης από όνυχα με τον κρυφό φωτισμό είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό και κυρίαρχο από αυτά.

    Ο δεύτερος στόχος του σχεδιασμού του έργου ήταν σχετικός με την εμφάνιση και αίσθηση του εσωτερικού χώρου, ο οποίος έπρεπε να συνδυάσει μια αίσθηση πολυτέλειας με ελαφρότητα και μινιμαλισμό.

    Λειτουργώντας προς αυτή την κατεύθυνση, οι αρχιτέκτονες συνδύασαν την καθαρότητα μινιμαλιστικών μορφών, με πιο έντονα, σύγχρονα και αναβαθμισμένα υλικά, όπως τον καπλαμά από τροπικό ξύλο και το γυαλιστερό inox. Προκειμένου αυτά τα δύο στοιχεία να συνδυαστούν όμορφα μεταξύ τους, το σατινέ βαμμένο πάτωμα χρησιμοποιήθηκε ως στοιχείο ουδέτερης ζώνης.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Δημήτριος Τσίγκος
    Αρχιτέκτονας έργου: Δανάη Δίου
    Αρχιτέκτονες – σχεδιαστές: Kate Καραγιάννη, Χριστίνα Τσακίρη, Μαρίνα Καραμάλη
    Διαχείριση κατασκευής: Omniview
    Φωτογραφίες: Παναγιώτης Βουμβάκης

    ΠΗΓΗ: KTIRIO



    ΣΧΟΛΙΑ