• LIFE&STYLE

    Προσοχή! Η άνοιξη ευνοεί τους χωρισμούς, υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι

    άνοιξη


    Ο καιρός ζεσταίνει και η μέρα μεγαλώνει, με τη άνοιξη να βρίσκεται μια ανάσα μακριά! Ωστόσο, μια ανάσα μακριά ίσως να βρίσκεται ο χωρισμός στη σχέση μας! Οι ανοιξιάτικες μέρες σηματοδοτούν την αρχή της “ασταθούς περιόδου” μέσα στον χρόνο. Είναι η εποχή κατά την οποία οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν τους ψυχρούς και χειμωνιάτικους μήνες, φτάνουν στο τέλος τους.

    Το Urban Dictionary ορίζει την “ασταθή περίοδο” αυτή της άνοιξης ως εξής:

    “Συνήθως κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών, οι άνθρωποι που είχαν προηγουμένως σχέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου, χωρίζουν για να είναι ελεύθεροι και αδέσμευτοι τους καλοκαιρινούς και ζεστούς μήνες”.

    Το φαινόμενο είναι προφανώς η αντίθεση της εποχής του φθινοπώρου, όπου οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις και φτιάχνουν δεσμούς, που λειτουργούν ως ένας τρόπους να σταματήσουν την πλήξη και την κατάθλιψη που έρχεται με το χειμώνα. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό Δρ. Danielle Forshee, η μείωση του ηλιακού φωτός κατά τους χειμερινούς μήνες και η αύξησή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει άμεση σχέση με τους χωρισμούς.

    ζευγάρι

    Είπε στην Cosmopolitan ότι η εποχή της δημιουργίας σχέσεων κατά το φθινόπωρο, εμφανίζεται επειδή:

    “Υπάρχει μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και το σώμα παράγει περισσότερη μελατονίνη, μια ορμόνη που ανταποκρίνεται στο σκοτάδι και μας κάνει να κουραστείτε και να παράγετε λιγότερη σεροτονίνη, που αποτελεί τον νευροδιαβιβαστή που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένος και καλός. Όμως, καθώς το φως του ήλιου βγαίνει περισσότερο, ο εγκέφαλος παράγει λιγότερη μελατονίνη και περισσότερη σεροτονίνη, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και έτσι μπορεί να μην νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε κοντά σε κάποιον άλλο για να μας προσφέρει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και ευτυχίας”.

    Έτσι, ενώ μπορεί όλο το παραπάνω να σημαίνει ότι θα χωρίσετε, τα καλά νέα είναι ότι η άνοιξη φέρνει νέες αρχές, ενώ ο θερμός καιρός φέρνει μια αυξημένη επιθυμία να βγούμε έξω και να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι γυναίκες που κάνουν την «πρώτη κίνηση» είναι πιο τυχερές στον έρωτα λέει η επιστήμη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως… Η φωνή του/της συντρόφου σας μπορεί να αποκαλύψει αν σας απατά!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας έχουν απατήσει; Μην πτοείστε! Ιδού τα οφέλη της απιστίας σύμφωνα με την επιστήμη



    ΣΧΟΛΙΑ