• Το μασάζ του Ψάλτη στους επενδυτές, γιατί όλοι θέλουν να αγοράσουν χρυσό από την Πειραιώς και η «ατολμία» του Ζαρκαλή (με το μεγάλο σπίτι στα Βόρεια)

    Εννέα ηγέτες που σκέφτονται αλλιώς. Η επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εννέα ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην Ιστορία. Κι αυτό διότι φέρνουν στο προσκήνιο τις αγκυλώσεις της Ένωσης, τον πεισματάρικο προτεσταντισμό κάποιων κύκλων του Βορρά αλλά δείχνουν και το μέλλον, χωρίς […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Εννέα ηγέτες που σκέφτονται αλλιώς.

    Η επιστολή που έστειλαν προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εννέα ηγέτες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην Ιστορία. Κι αυτό διότι φέρνουν στο προσκήνιο τις αγκυλώσεις της Ένωσης, τον πεισματάρικο προτεσταντισμό κάποιων κύκλων του Βορρά αλλά δείχνουν και το μέλλον, χωρίς φατρίες και πολλαπλές ταχύτητες.

    Την επιστολή υπογράφουν οι:  Sophie Wilmès, Πρωθυπουργός του Βελγίου, Emmanuel Macron, Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Leo Varadkar, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Pedro Sánchez, Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Giuseppe Conte, Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Xavier Bettel, Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, António Costa, Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και ο Janez Janša, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας.

    Ο Τράμπ δείχνει το δρόμο. Κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής

    Είναι γνωστό στο διεθνές οικονομικό στερέωμα ότι αν «νοσήσουν» οικονομικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα νοσήσει όλες οι οικονομίες του πλανήτη. Ο Τράμπ το γνωρίζει εις βάθος αυτό εξ ου και έβγαλε από το συρτάρι τα πυρηνικά όπλα και φόρτωσε το ελικόπτερο με χρήματα.

    Το συνολικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας συμπεριλαμβανομένων και των μέτρων που πήρε η FED ξεπερνά τα 6 τρις δολάρια! Η κίνηση είναι πρωτοφανής, δείχνει όμως ότι οι ΗΠΑ όταν το αποφασίσουν το κάνουν επί τόπου και χωρίς πολλά-πολλά και πέρα δώθε.

    Η Γερμανία είναι η αλήθεια ότι έχει ρίξει πολλά κάστρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ήρθε η ώρα να κάνει και την υπέρβαση του ευρωομολόγου ή κορωνοομολόγου (όπως θέλετε πείτε το)…

    Γιατί αν δεν το κάνει η Ευρώπη θα γυρίσει πάνω από 5 δεκαετίες πίσω.

    Μετά από αυτό αναμένουμε να παρθούν ακόμη πιο προωθημένα μέτρα σήμερα στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Γηραιάς Ηπείρου.

    Ράλι και στην Αθήνα ελέω Τράμπ

    Οι αποφάσεις της Γερουσίας και του Κογκρέσου για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ γύρισαν στο «πράσινο» και σκόρπισαν αισιοδοξία τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μαζί με αυτά και το ελληνικό, όπου ο  Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 7,68% και οι τράπεζες ράλι 10,9%. Δεν φθάνει όμως η φόρα της Αμερικής, χρειάζεται φόρα ενδοκοινοτική…

    Δεν προλαβαίνουν να απαντούν στους επιχειρηματίες

    Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των CEO`s των τραπεζών και των υψηλόβαθμων στελεχών που ασχολούνται με τα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων. Τα τηλέφωνα όμως που έχουν πάρει φωτιά είναι των γενικών διευθυντών με αρμοδιότητα τα δανειακά χαρτοφυλάκια των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων… «Οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση», έλεγε στην στήλη στέλεχος τράπεζας.

    Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική και όσο η καραντίνα θα είναι μαζί μας τόσο η ζημιά θα διογκώνεται.

    Τρελάθηκαν οι υπάλληλοι του καταστήματος Χρυσού της Πειραιώς

    Πληροφορούμαι ότι συνεχίζει να γίνεται της τρελής όσον αφορά τα ραντεβού που ζητούν οι Αθηναίοι από τους υπαλλήλους του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και ασχολείται αποκλειστικά με την αγορά και πώληση χρυσού.

    Σε λίγο οι ποσότητες δεν θα φθάνουν καθώς ήδη παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μείωση της προσφοράς. Δεν υπάρχει δηλαδή χρυσός με μικροποσότητες.

    Στα τηλέφωνα με τους επενδυτές ο Ψάλτης

    Ο κορωνοϊός έχει παγώσει μεταξύ άλλων και την ημερομηνία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την τιτλοποίηση των 12 δις ευρώ της Alpha Bank. Βέβαια, το VDR είναι ανοικτό.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης αλλά και η ομάδα του είναι σε καθημερινή βάση σε ανοικτή γραμμή με τους επενδυτές που επιδεικνύουν ενδιαφέρον αλλά ένεκα της υγειονομικής κρίσης το project πάει πίσω.

    Το… μασάζ από τον Βασίλη και τους συνεργάτες τους μαθαίνω ότι θα συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό μέχρι να φανεί φως στο τούνελ της κρίσης.

    Wind: Μήπως όμως να κάνει αναστολή πληρωμών;

    Έπεσε το μάτι μου στην επιστολή που έστειλε και υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής προς τους συνδρομητές της εταιρείες.

    Αφού αναφέρεται στην ανάγκη όλοι να προστατευθούμε από την κρίση του κορωνοϊού όπως ορθά τονίζει και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της Wind, δεν προχώρησε σε πιο γενναία μέτρα στήριξης για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

    Η εταιρεία το μόνο που προσφέρει όπως τονίζει ο Νάσος Ζαρκαλής είναι δωρεάν data.

    Μόνο που τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία που έκλεισε, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο τον καίει ο μηνιαίος λογαριασμός και όχι τόσο τα data κ. Ζαρκαλή μου.

    Αλλά βέβαια. Όταν κάποιος μένει σε σπιταρόνα των 400+ τμ  (κάπου στα Βόρεια της Αττικής) που να καταλάβει τον εργαζόμενο μικρομεσαίο;

    Νάσος Ζαρκαλής. CEO WIND
    Νάσος Ζαρκαλής CEO WIND