• Οικονομία

    To Κτηματολόγιο «σαλπάρει» για Αιγαίο- Η διαδικασία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε νησιά

    κτηματολογιο

    Κτηματολόγιο


    Προς την ολοκλήρωση του έργου του βαίνει σταδιακά η διαδικασία της κτηματογράφησης, αφού ήδη σε αρκετά μέρη έχει εκκινήσει το στάδιο της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας. Στο χρονικό αυτό σημείο, η συλλογή δηλώσεων έχει φθάσει στα νησιά του Αιγαίου.

    Το Ελληνικό Κτηματολόγιο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι από την 1η Ιουλίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου.

    Πρακτικά, σε αυτή τη φάση, όλοι όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε Λήμνο και Λέσβο καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους, ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

    Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τα δυο νησιά λήγει την 1η Οκτωβρίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 2 Ιανουαρίου του 2020 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της δήλωσης στο Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική, και πως σε κάθε άλλη περίπτωση επέρχονται οι κατά το νόμο κυρώσεις.

    Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα μειωμένης συμμετοχής στο κτηματολόγιο συνεχίζονται, αναγκάζοντας τη διεύθυνση του Ελληνικού Κτηματολογίου να προχωρά σε διαρκείς ανακοινώσεις παράτασης της υποβολής δηλώσεων για ορισμένες περιοχές.

    Τα γραφεία κτηματογράφησης για Λήμνο και Λέσβο

    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα εν λόγω νησιά, σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μπορούν να απευθύνονται στα εξής γραφεία κτηματογράφησης:

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου:
    Οι Καλλικρατικοί Δήμοι:
    Α) Λήμνου
    Β) Αγίου Ευστρατίου

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

    Μύρινα: Επί της Λεωφ. Παύλου Κουντουριώτη αρ. 8, στη θέση Ρωμέικος Γυαλός, εντός του οικισμού της Δημοτικής κοινότητας Μύρινας
    Τηλέφωνο: 22540 22222 – Fax: 22540 22600 E-mail: [email protected]

    Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134, Τηλέφωνο: 210 300 1872

    Ωράριο λειτουργίας:
    Δεύτερα 8:30 με 17:30
    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
    και Τετάρτη 8:30 με 19:30

    Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου:
    Α) Από τον Καλλικρατικό Δήμο Λέσβου, οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ:

    ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓΙΑΣΟΥ, ΑΓΡΑΣ, ΑΚΡΑΣΙΟΥ, ΑΜΠΕΛΙΚΟΥ, ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΣΗΣ, ΑΡΓΕΝΝΟΥ, ΑΣΩΜΑΤΟΥ, ΑΦΑΛΩΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, ΒΑΤΟΥΣΣΗΣ, ΒΡΙΣΑΣ, ΕΡΕΣΟΥ, ΙΠΠΕΙΟΥ, ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΚΑΠΗΣ, ΚΕΡΑΜΕΙΩΝ, ΚΛΕΙΟΥΣ, ΚΩΜΗΣ, ΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝ, ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΡΜΗΣ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΗΘΥΜΝΗΣ, ΜΙΣΤΕΓΝΩΝ, ΜΥΧΟΥ, ΝΑΠΗΣ, ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΜΦΙΛΩΝ, ΠΕΛΟΠΗΣ, ΠΕΤΡΑΣ, ΠΗΓΗΣ, ΠΛΑΓΙΑΣ, ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ, ΠΤΕΡΟΥΝΤΟΣ, ΠΥΡΓΩΝ ΘΕΡΜΗΣ, ΣΙΓΡΙΟΥ, ΣΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΥΨΗΣ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΟΥΝΤΟΣ, ΤΡΥΓΟΝΑ, ΥΨΗΛΟΜΕΤΩΠΟΥ, ΦΙΛΙΑΣ και ΧΙΔΗΡΩΝ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:

    Καλλονή Λέσβου: Συνοικία «Μαλτέδαινα» του οικισμού Καλλονής (έναντι Κέντρου Υγείας Καλλονής).
    Τηλέφωνο: 22530 24800 – Fax: 22530 24801 E-mail: [email protected]

    Νίκαια Αττικής: Μπελογιάννη 134, Τηλέφωνο: 210 300 1872

    Ωράριο λειτουργίας των γραφείων της Ελληνικό Κτηματολόγιο:

    Δεύτερα 8:30 με 17:30
    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
    και Τετάρτη 8:30 με 19:30



    ΣΧΟΛΙΑ