• Πολιτική

    Νέες προσλήψεις σε Υγεία, Ασφάλεια και Παιδεία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom
    Σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη οι επτά αστυνομικοί για την καταδίωξη στο Πέραμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Προσλήψεις προσωπικού σε  θέσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα:

    Στον τομέα της Υγείας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 2.000 άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία, κυρίως νοσηλευτών. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, ενώ υποσχέθηκε πως εντός διετίας θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των αναπληρωτών.  

    Τέλος, στον τομέα της Ασφάλειας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως ιδρύονται φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου Γ, ενώ θα προσληφθούν 1.500 αστυνομικοί.

    Τα υπόλοιπα μέτρα

    Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε άλλα μέτρα που θα ενισχύσουν τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, στην Υγεία ανακοίνωσε πως θα εφαρμοστεί άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ  τα φάρμακα των βαρέως πασχόντων θα διανέμονται κατ’ οίκον ή από φαρμακείο της επιλογής τους.

    Στην Παιδεία ανέφερε πως πλέον θα συνδέεται με την οικονομία, για να μην παράγει άνεργους πτυχιούχους. Τόνισε πως το άσυλο «της ανομίας και της παραβατικότητας» καταργείται άμεσα, ενώ Ξεκινά η πολιτική ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της χρήσης της τεχνολογίας και της ανάπτυξης πειραματικών σχολείων, με το πρώτο πρότυπο σχολείο να ιδρύεται στο Περιστέρι.

    Όσο για την Ασφάλεια, ανέφερε πως επανεξετάζονται οι προβληματικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ώστε να τροποποιηθούν άμεσα και να αποτραπεί  η αποφυλάκιση δολοφόνων ισοβιτών και τρομοκρατών. Εντός εξαμήνου αναμένεται να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα του προσωπικού της ΕΛΑΣ, ενώ  μέσα στο 2020 να εξασφαλιστούν νέα περιπολικά και μηχανές.

    Η διαδικασία παροχής ασύλου ολοκληρώνεται με μεγάλη ταχύτητα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία.



    ΣΧΟΛΙΑ