• Top Stories

    Καιρός live εικόνες: Χιονίζει τώρα στον Υμηττό – Πότε θα το «στρώσει» στο κέντρο της Αθήνας;

    • NewsRoom
    Υμηττός

    Υμηττός


    Με τον Υμηττό και την Πάρνηθα να έχουν ήδη καλυφθεί από τα χιόνια, η κακοκαιρία πλησιάζει σιγά σιγά στο κέντρο της Αθήνας. Όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές εικόνες, του mononews.gr, η επέλαση του χιονιά “απειλεί” από ώρα σε ώρα το Σύνταγμα.

    Τα χιόνια και το τσουχτερό κρύο ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που παρουσιάζει ο καιρός, με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση.

    Υμηττός
    Υμηττός
    Υμηττός
    Υμηττός
    Υμηττός
    Υμηττός

    Αναλυτικότερα, χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων, της Εύβοιας και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 28/12 ενώ αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο.

    Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Μετά το μεσημέρι κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ χιονόνερο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με χιόνια στα ορεινά.

    Προς το βράδυ ενδέχεται να χιονίσει πρόσκαιρα στη Αττική, στη Βοιωτία και στην Εύβοια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Δυτικό Αιγαίο και το Ιόνιο ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τα 10 μποφόρ και στις υπόλοιπες θάλασσες τα 7-8 μποφόρ.

    Πολύ πιο δύσκολο αναμένεται να είναι το τριήμερο Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά – συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής – την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    Από Πέμπτη οι άνεμοι θα γίνουν θυελλώδεις έντασης 8-9 μποφόρ που τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ, αν και θα υπάρξει βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή.

    Όσο για τη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί και παγετός που κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ολικός.

    Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σύμφωνα με την ΕΜΥ βαθμιαία από το Σάββατο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: 5.000 αποχωρήσεις μέσα στο 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόπηκε ο Πέτρος και έμεινε η Σπυροπούλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας – φόροι: 4 και σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ