• Δελτία Τύπου

    7ο Business Gala «Repositioning Greece»: Με επιτυχία και εκλεκτούς καλεσμένος η φετινή συνάντηση στο Ecali Club

    • NewsRoom


    Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, η Διοίκηση της ΕΚΑΛΗ ΑΕ υποδέχθηκε στο Ecali Club τα Μέλη του, Έλληνες Επιχειρηματίες και Θεσμικά Πρόσωπα, για το 7ο Repositioning Greece Business Gala, με θέμα «Inspiring Greece».

    Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά σε ένα πολύ ζεστό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, με στόχο την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως βασικό χαρακτηριστικό ανάπτυξης της χώρας μας, η Διοίκηση της ΕΚΑΛΗ ΑΕ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, συνδιοργανώτριας των Business Gala Repositioning Greece, οι εκλεκτοί καλεσμένοι και ομιλητές, αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις, σε ένα ξεχωριστό δείπνο με τις γνωστές γαστρονομικές απολαύσεις του Ecali Club.

    Υπό την ομπρέλα του «Repositioning Greece», το Ecali Club έχει ήδη φιλοξενήσει μια σειρά από Business Gala, στα οποία συμμετέχουν εκτός από τα Μέλη του και σημαντικές προσωπικότητες της Επιχειρηματικής κοινότητας.

    Το Business Gala της 20ης Ιανουαρίου, τίμησαν με την παρουσία τους ως Ομιλητές οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Ιωάννης Πλακιωτάκης και Τουρισμού κος Χάρης Θεοχάρης και ο κος Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το ρόλο του συντονιστή είχε ο Νίκος Ρωμανός, Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    To κύριο μήνυμα των Ομιλητών εστιάστηκε στην έμπνευση, στις μεθόδους, στα εργαλεία και σε κάθε σχεδιασμό και δράση, που στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση κάθε επιτυχούς επιχειρηματικής προσπάθειας. Η υγιής, με σοβαρές επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, είναι αυτή η οποία μπορεί να βοηθήσει, αλλά κυρίως να εμπνεύσει Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, για να δραστηριοποιηθούν με τρόπο, ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

    Όπως τόνισε ο κος Γιάννης Γεωργακάκης, CEO της ΕΚΑΛΗ ΑΕ, η χώρα μας ελκύει επενδύσεις, οι οποίες όχι μόνο είναι μεγάλες, αλλά και αλλάζουν την θέση της στο Διεθνή χάρτη. Συγκεκριμένα ανέφερε:

    «Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη και τιμητική θέση να σας καλωσορίσω εκ μέρους του ΔΣ της ΕΚΑΛΗ ΑΕ στο 7ο Business Gala ‘Repositioning Greece’. Οραματιστήκαμε το concept πριν από τρία χρόνια και ξεκινήσαμε την υλοποίησή του στις αρχές του 2018 έχοντας εξαρχής ως βασικό υποστηρικτή και συνδιοργανωτή την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Ο τίτλος δεν ήταν φυσικά τυχαίος. Σηματοδοτήσαμε με αυτό τον τρόπο την ανάγκη που είχε η χώρα εν μέσω της κρίσης για έναν δομημένο επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της με στόχο τη φυγή προς μία αναπτυξιακή πορεία για το μέλλον στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα.

    Έχοντας ήδη στις αποσκευές μας έξι επιτυχημένα Business Gala, τα οποία ανέδειξαν στους εκλεκτούς καλεσμένους θέσεις και απόψεις ειδικών στους τομείς της Γεωπολιτικής, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Ενέργειας, των Επενδυτικών Ευκαιριών, του Τομέα της Φιλοξενίας, καθώς και της Καινοτομίας, παρευρισκόμαστε στην αποψινή εκδήλωση με τίτλο «Inspiring Greece». Απόψε, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τα ζητούμενα για την αναπτυξιακή πορεία τομέων, οι οποίοι αποτελούν θεμέλια για την Οικονομία της χώρας, συγκεκριμένα για τις υποδομές στα λιμάνια και τις μαρίνες, στις οποίες βασίζεται η Ναυτιλία, για τις επενδύσεις στον Τουρισμό με παράλληλο στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις αλλαγές στον κλάδο του Real Estate και φυσικά για το νέο φορολογικό καθεστώς με παροχή κινήτρων για τις επιχειρήσεις και την ευρύτερη ανάπτυξη του εργασιακού περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη την εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Ειδικά στον τουριστικό τομέα έχουν ήδη δρομολογηθεί έργα πολύ μεγάλης κλίμακας, με οδηγό την ανάπλαση στο Ελληνικό που θα βοηθήσουν να καθιερωθεί παγκοσμίως η Ελλάδα ως πολυτελής προορισμός.»

    Εξ ίσου σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του κου Πάνου Παπάζογλου, CEO της EY, επίσης Business Partner στα Repositioning Greece Business Gala, ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε διεξοδικά τους καλεσμένους για το πώς πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί ώστε να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση του προσδοκώμενου αποτελέσματος. Συγκεκριμένα απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του “Inspiring Greece” Business Gala, τονίζοντας ότι: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει στο παρελθόν, και πρόσφατα, στα χρόνια της κρίσης, την αντοχή, αλλά και την προσαρμοστικότητά τους. Το στοίχημα του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν. Από την έκβαση αυτού του εγχειρήματος, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας την επόμενη δεκαετία».

    Το έβδομο Repositioning Greece, στήριξαν σημαντικοί Χορηγοί, όπως οι Εθνική Τράπεζα, συνδιοργανώτρια των Repositioning Greece, EY, MARINE TOURS, ΕΚΟ, SAMSUNG, η Εθνική Ασφαλιστική , η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ, LAMDA DEVELOPMENT, η GEPA WORLD και η GSA Sport , η MACALLAN, η ASL IMPORTS – IL BORRO .

    Μέσα από τη διαρκή εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, η Μarine Tours έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα εταιρεία Travel Management στην Ελλάδα, αποτελώντας με υπερηφάνεια όχι μόνον, τον ταξιδιωτικό σύμβουλο, αλλά τον στρατηγικό συνεργάτη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

    Με σύνθημα της «Travel. Inspire. Empower», μετατρέπει τους επιχειρηματικούς στόχους σε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που ενδυναμώνουν πολύπλευρα τους οργανισμούς, συμβάλλοντας στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

    Η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση των χερσαίων και θαλάσσιων υποδομών της Mαρίνας Φλοίσβου. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, ύψους €55 εκατομμυρίων, έχει μετατρέψει την Μαρίνα Φλοίσβου σε κορυφαίο και πολυβραβευμένο τουριστικό λιμένα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega yacht και ταυτόχρονα σε πόλο έλξης τακτικών επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

    «Το Macallan ιδρύθηκε το 1824 και αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά και βραβευμένα single malt ουίσκι στον κόσμο. Η φήμη του The Macallan βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητά και στο μοναδικό, διακριτικό του χαρακτήρα, ακολουθώντας πάντα τις βασικές κατευθυντήριες αρχές του, τους Έξι Πυλώνες.»

    «Η GSA SPORT υπηρετεί με πάθος για πάνω από 10 χρόνια τον καινοτόμο σχεδιασμό και την αειφόρο παραγωγή, ποιοτικών ειδών αθλητικής ένδυσης. H χορηγική υποστήριξη προς το ECALI CLUB αποτελεί κορυφαία εταιρική σύμπραξη, επισφραγίζοντας το κοινό όραμα για δημιουργικότητα, καινοτομία, αειφορία & υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων».

    Tα πολυβραβευμένα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας Il Borro παράγονται στο ομώνυμο ιστορικό μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης που ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου σχεδιαστή, Salvatore Ferragamo. Στην Ελλάδα εισάγονται αποκλειστικά από την ASL Imports.



    ΣΧΟΛΙΑ