• Κοινωνία

    Φυλακές Αυλώνα: Απέδρασαν δύο Αλβανοί κρατούμενοι (upd)

    • NewsRoom

    Φυλακές Αυλώνα


    Συναγερμός σήμανε στις Φυλακές Αυλώνα το βράδυ της Δευτέρας καθώς δύο Αλβανοί κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, oι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από την πλευρά των μαγειρείων των φυλακών.

    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς φέρεται να αντελήφθη το περιστατικό. Ο φρουρός πυροβόλησε προς την πλευρά τους, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο πρόσωπο.

    Η EΛΑΣ διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,  πρόκειται για κακοποιούς που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Ο ένας εκ των δύο, 22 ετών, εμπλέκεται στην πρόσφατη δολοφονία 33χρονου κρατουμένου στον Κορυδαλλό, έπειτα από συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών, όπου είχε μεταχθεί. Παράλληλα, φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών».

    Σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί για τη δολοφονία του κρατουμένου δίωξη για ανθρωποκτονία και εν συνεχεία κρίθηκε προφυλακιστέος. Ωστόσο, αντι να σταλεί σε φυλακές κλειστού τύπου, μεταφέρθηκε στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, προκειμένου να παρακολουθεί μαθήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ