• Κοινωνία

    Πύρινη κόλαση στα Κύθηρα: Κατακαίγεται δάσος

    • NewsRoom
    κυθηρα φωτια πυρκαγια


    Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στα Κύθηρα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βλυχάδα, στην Παλαιόπολη.

    Αν και η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, οι φλόγες κατακαίουν δάσος σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο σε μια κορυφογραμμή, όπου είναι αδύνατο να επιχειρήσουν επίγειες δυνάμεις.

    Με το πρώτο φως της ημέρας, η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις στο πύρινο μέτωπο με επιπλέον 25 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στα Κύθηρα ένα 11μελές πεζοπόρο τμήμα με πλωτό του Λιμενικού και 15 πυροσβεστηκά οχήματα με τα πληρώματά τους, με έκτακτο δρομολόγιο που πραγματοποίησε το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από τη Νεάπολη στα Κύθηρα, για να συνδράμουν τις προσπάθειες των τοπικών πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Μετά τις 08:00 στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς μπήκαν και εναέρια μέσα, με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

    Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ωστόσο η Πυροσβεστική δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, ενώ το δάσος συνεχίζει να καίγεται.

    Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών και των χειριστών μηχανημάτων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αργά τη νύχτα.

    Ωστόσο, υπάρχει φόβος και ανησυχία από τη νέα πνοή ισχυρών ανέμων στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ