MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Πρίγκιπας κι ο Φτωχός του Μαρκ Τουαίην στο Μικρό Εθνικό

Από τις 14 Οκτωβρίου 2018 έως και τις 21 Απριλίου 2019, «Ο Πρίγκιπας κι ο Φτωχός» του Μαρκ Τουαίην, ανεβαίνει στο Μικρό Εθνικό.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Το Μικρό Εθνικό επιλέγει το έργο «Ο Πρίγκιπας κι ο φτωχός», για να εγκαινιάσει «το νέο του σπίτι». Στη δική του πια σκηνή, στο ανακαινισμένο ισόγειο του θεάτρου REX, καλωσορίζει όλη την οικογένεια για να την παρασύρει σε μια συναρπαστική περιπέτεια του Μαρκ Τουαίην.

Ένας δεκαπενταμελής θίασος χαρίζει χρώμα και πνοή σε μια παλιά γκραβούρα… Εκείνη ζωντανεύει για να μας διηγηθεί ένα παραμύθι παλιό κι αγαπημένο. Με ζωντανή μουσική, υπέροχους χαρακτήρες και γοργές εναλλαγές δράσης, το ομώνυμο μυθιστόρημα του μεγάλου λογοτέχνη μάς συστήνεται ξανά. Ένα κλασικό έργο στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή του.

Το Μικρό Εθνικό υπόσχεται σε παιδιά και γονείς ένα υψηλού επιπέδου οικογενειακό θέαμα στη θεατρική διασκευή της καταξιωμένης Αγγλίδας συγγραφέα, Τζέμα Κένεντι: μια σύγχρονη ανάγνωση της γνωστής ιστορίας που προσεγγίζει τη φόρμα του μιούζικαλ.

Ένα έργο που μιλά για τη δικαιοσύνη, την κατάχρηση της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, αλλά και τη φιλία, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και το δικαίωμα όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, στο όνειρο. Για τη δύναμη της φαντασίας που αποτελεί καταφύγιο και λημέρι όλων μας.

Η σκηνοθετική προσέγγιση της παράστασης ιχνηλατεί μια διαδρομή ανάμεσα από καθρέφτες και είδωλα, ήρωες και αντιήρωες, «πρίγκιπες και φτωχούς». Στο πολυδιάστατο αυτό έργο οι σχέσεις μετατρέπονται σε αντικατοπτρισμούς και μας αποκαλύπτουν πτυχές του εαυτού μας που ίσως αγνοούσαμε. Ήρωες που μοιάζουν εμφανισιακά… Ήρωες που διαφέρουν απόλυτα αλλά βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις… Ήρωες που αλλάζουν ρόλους και μιλούν για όλα αυτά που μας χωρίζουν, αλλά ακόμη περισσότερο για όλα όσα μας ενώνουν.

Το βιβλίο «Ο Πρίγκιπας κι ο φτωχός» του Μαρκ Τουαίην, του πατέρα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας σύμφωνα με τον  Έρνεστ Χέμινγούεϊ, πρωτοκυκλοφόρησε το 1881 και αποτέλεσε αγαπημένο ανάγνωσμα γενεών και γενεών, ενώ, παράλληλα, γνώρισε πολλές διασκευές για το θέατρο, τον κινηματογράφο, ακόμα και για τα κινούμενα σχέδια. O ίδιος ο συγγραφέας το χαρακτήρισε ως «μια ιστορία για νέους κάθε ηλικίας».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρκ Τουαίην
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Σταυρούλα Σιάμου

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Μαρία Γεωργιάδου, Γιώργος Δικαίος, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Άννα Κλάδη, Κωνσταντίνα Κουρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Μάριος Κρητικόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντέας, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τζένη Παρασκευαΐδου, Γιώργος Πατεράκης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14/10/2018 έως και 26/05/2019
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17.00 και κάθε Κυριακή στις 12.30 & 16.00 *Παραστάσεις για σχολεία: Από Τετάρτη έως και Παρασκευή στις 10.00
Διασκευή: Τζέμα Κένεντι
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Σκουρλή
Πληροφορίες Χώρου: Παραστάσεις για σχολεία: Από Τετάρτη έως και Παρασκευή στις 10.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b