MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι μου έμαθε η ρομποτική;

5 παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική εξηγούν τι είναι αυτό που την κάνει τόσο συναρπαστική!

Monopoli Team | 20.12.2018

Τεχνολογία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ρομπότ… όλα όσα συναρπάζουν τα παιδιά αποτελούν δομικά στοιχεία της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι όποιο αγόρι ή κορίτσι κάνει την αρχή και ξεκινήσει μαθήματα «κολλάει» μαζί της. Όπως η Σοφία, η πρωταγωνίστρια της ταινίας Robogirl, της πρώτης ταινίας μυθοπλασίας για τα παιδιά της εκπαιδευτικής ρομποτικής από την COSMOTE.

Στην ταινία, που προβάλλεται στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, η Σοφία θέλει να ξαναφτιάξει το ρομπότ του αδελφού της πριν τα Χριστούγεννα, που εκείνος θα επιστρέψει στο σπίτι από τις σπουδές του. Σε αυτή την προσπάθειά της, ανακαλύπτει καινούρια πράγματα για την ίδια και τους φίλους της, για τις δυνατότητές της και για το πόσα πολλά μπορεί να καταφέρει έχοντας θέληση και επιμονή. Στην αληθινή ζωή, τα εκατοντάδες παιδιά που ασχολούνται με την εκπαιδευτική ρομποτική ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο από δεξιότητες, στόχους και ιδέες.

Ανάμεσά τους αυτά τα πέντε παιδιά που μας μίλησαν για τη μεγάλη αγάπη τους, τη ρομποτική:

Τάσος Σύρος- μαθητής γυμνασίου
«Με την ομάδα μου που ονομάζεται Πυθαγόρας έχουμε φτιάξει ένα ρομπότ που παίρνει πληροφορίες για την ποιότητα του εδάφους και στη συνέχεια μαζεύει φυτά τα οποία αποφασίζει πού πρέπει να τα αφήσει και τερματίζει στην αρχική του θέση. Ονειρεύομαι να βάλω το λιθαράκι μου στην τεχνολογία και να βοηθήσω την επιστήμη να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και -ποιος ξέρει;- ίσως καταφέρω να κάνω μια σημαντική ανακάλυψη. Στο πιο κοντινό μέλλον, θα ήθελα να ανεβάσω τη σημαία της Ελλάδας ψηλά».

Kυριακή Μπάκα- μαθήτρια γυμνασίου
«Στην Ολυμπιάδα στην Ταϊλάνδη, με την ομάδα μου φτιάξαμε ένα αυτόματο και αυτόνομο σύστημα ενυδροπονίας, αυτόνομο και με απομακρυσμένη πρόσβαση».

Ελένη Κουγιουμτζή- φοιτήτρια πανεπιστημόυ
«Υπάρχει η αντίληψη ότι δεν ασχολούνται πολλά κορίτσια με τη ρομποτική, αλλά από την εμπειρία μου στους αγώνες μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν ισχύει αυτό. Η ρομποτική μπορεί να σου αρέσει ανεξάρτητα από το εάν είσαι αγόρι ή κορίτσι».

Mαρίλια Καλαφατα- μαθήτρια δημοτικού
«Μου αρέσει να φτιάχνω κατασκευές αλλά και ο προγραμματισμός και θέλω να βοηθήσω ώστε η τεχνολογία να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των ανθρώπων στο μέλλον».

Σπύρος Καμπιώτης- μαθητής λυκείου
«Αυτό που μου αρέσει στη ρομποτική είναι ότι δίνεται ένα πρόβλημα και για να βρεις τη λύση του πρέπει να μελετήσεις και να μάθεις πράγματα που δεν ήξερες και να τα εφαρμόσεις ώστε να πετύχεις το σκοπό σου. Θέλω να φτιάξω ένα ρομπότ που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα και να βοηθήσει στον περιορισμό της μόλυνσης τους περιβάλλοντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRobogirl: Χορεύοντας με ένα ρομπότ12.09.2018

Το σενάριο του Robogirl υπογράφει η Μυρτώ Κοντοβά («Υπέροχα Πλάσματα», «Μίλα μου Βρώμικα», «Από την Αρχή»), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαρδής Μαρινάκης («Το Μαύρο Λιβάδι», «Από την Αρχή»). Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σιμονί, η Μάγια Πιπερά και ο Αστέρης Ριμαγμός.

Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b