MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 22 – 25/3: 5 + 2 κορυφαίες εκδηλώσεις για το τριήμερο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 22 έως τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Ο άνθρωπος που γελά στο Θέατρο Rex

Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική σύνθεση του Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρ Ουγκώ. Το βαθιά πολιτικό έργο του Ουγκώ αποκαλύπτεται πίσω από ένα θυελλώδες ειδύλλιο, χάρη στην ιδιοφυή γραφή του κορυφαίου Γάλλου λογοτέχνη. Μια ερωτική υπόθεση ως αφορμή για να βρεθούμε αντιμέτωποι με την ακρότητα της εξουσίας και το αληθινό, αποκρουστικό της πρόσωπο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παρασκευή 22/3 & Σάββατο 23/3: 20:30, Κυριακή 24/3: 19:00
Παρασκευή: 13€, Σάββατο και Κυριακή: 18€ πλατεία, Θεωρεία και Α΄ εξώστης 15€
Εθνικό Θέατρο – Rex

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Anduze live στο Faust

O Anduze, ένας από τους βασικούς τραγουδιστές στο συγκρότημα του Parov Stelar με συμμετοχές σε συγκροτήματα όπως οι Gramatik, LTJ Xperience, Satin Jackets κ.α. έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Faust, για να μας παρουσιάσει ολοκαίνουρια τραγούδια που δεν έχουν παιχτεί ξανά.
Kυριακή 24/3, 21:30
Faust Bar
5€ χωρίς ποτό, 7€ με κράτηση χωρίς ποτό

EKΘΕΣΗ

Οι δρόμοι της Αραβίας, στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση αποκαλύπτει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα και την ιστορία της Αραβικής Χερσονήσου από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τον 20ό αιώνα. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας και η ιστορία της Αραβίας από την προϊστορική εποχή έως και τον 20ό αιώνα αποκαλύπτονται μέσα από τα ευρήματα αρχαιολογικών ερευνών που πραγματοποιούνται κατά τις τελευταίες δεκαετίες από πανεπιστημιακά ιδρύματα σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς και περιλαμβάνουν αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, χρυσά κτερίσματα, επιτύμβιες στήλες και πολύτιμες λατρευτικές προσφορές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 22/3 & Σάββατο 23/3: 10.00-22.00, Κυριακή 24/3, 10.00-18.00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
€8, €4

ΣΙΝΕΜΑ

Εμείς

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο & σκηνοθέτη, Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!»)’ έρχεται ένας νέος εφιάλτης κοινωνικοπολιτικού τρόμου που εντυπωσιάζει. Η Αδελαΐδα επιστρέφει στο παραλιακό σπίτι των παιδικών της χρόνων μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις νιώθει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της. Ώσπου μια νύχτα οι φόβοι της επαληθεύονται, καθώς 4 άγνωστοι στέκονται μπροστά στο σπίτι τους. Ο τρόμος ενισχύεται όταν διαπιστώνεται ότι οι 4 «εισβολείς» έχουν τη μορφή των μελών της οικογένειας της Αδελαΐδας.
Διαβάστε αναλυτικά την κριτική της ταινίας. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Χάικ Γιαζιτζιάν στην Πειραιώς 131

Mια πραγματική μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάϊκ Γιαζιτζιάν και τον νέο ταλαντούχο τραγουδιστή Σωτήρη Μπαλλά. Έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο, ανατολίτικες μελωδίες ενώνονται μαγικά σε ένα πρόγραμμα στημένο «από καρδιάς».
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 23/3, 22. 30
Πειραιώς 131
Ορθίων 8 ευρώ, Καθήμενων 13 ευρώ. * Μετά την αγορά εισιτηρίου καθήμενων, καλέστε για κράτηση στο 210 3450922

Ακολουθούν δύο προτάσεις για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου για όσους μείνουν στην Αθήνα:

ΘΕΑΤΡΟ

Οθέλλος, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Η ομάδα Kursk παρουσιάζει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης το κλασικό έργο του Σαίξπηρ. Η τραγωδία Οθέλλος ίσως γράφτηκε το 1604. Ίσως λίγο νωρίτερα. Ο Σαίξπηρ γεννήθηκε το 1564 και πέθανε το 1616, μια νύχτα μετά από μια παράσταση, με τους φίλους του σε μια ταβέρνα που ήπιε πολύ παραήπιε δηλαδή.
Δευτέρα 25/3, 21.00
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο
16 ευρώ γενική είσοδος / 12 ευρώ μειωμένο – φοιτητικό / 8 ευρώ ανέργων

Νεολιθική Νυχτωδία στην Κρονστάνδη, στο Bios

Πέντε νέοι περί τα 30, σήμερα, σ’ ένα “υπόγειο”, συναληθεύοντας το ποίημα του Νίκου Καρούζου “Νεολιθική Νυχτωδία στην Κρονστάνδη” και το ίδιο το ιστορικό γεγονός της εξέγερσης των ναυτών της μικρής αυτής νησιωτικής πόλης, μέσα από τους στίχους του ποιητή, οικοδομούν τη δικιά τους “εξακτινωτική” Κρονστάνδη. Αδυνατώντας να δεχτούν τον κυρίαρχο Λόγο που θέλει να συνθλίψει την ύπαρξή τους και με μόνη γνώση τους την απέραντη επιθυμία για κατάφαση απέναντι στη Ζωή, αναμένουν να ιδούν αν η Άνοιξη θα συνδράμει τα όνειρά τους.
Δευτέρα 25/3, 21.00
Bios, Πειραιώς 84
10 ευρώ (ενιαίο)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b