MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PHOTO - STORIES

Η Ιαπωνία καλωσορίζει την άνοιξη με τις ανθισμένες κερασιές!

Πιστές στο ραντεβού τους, οι κερασιές άνθισαν για μια ακόμη φορά στην Ιαπωνία, δημιουργώντας μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά σκηνικά

Monopoli Team

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι Ιάπωνες γιορτάζουν τη λεγόμενη σακούρα (sakura), την ανθοφορία των κερασιών δηλαδή, που συμβολίζει το εφήμερο της ζωής και τη νομοτέλεια της θνητότητας.

H ανθοφορία των κερασιών στην Ιαπωνία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της άνοιξης. Πρώτα ανθίζουν τα δέντρα στο νησί Kyūshū – κατά το τέλος Μαρτίου – και μετά καθώς ο καιρός ζεσταίνει, σε όλη την χώρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και οι εφημερίδες ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων.

Οι πόλεις Tόκιο, Φουκουόκα και Γουακαγιάμα είναι ήδη ανθισμένες, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι πόλεις όπως η Οσάκα, το Κιότο και το Καγκοσίμα θα δουν πλήρη άνθιση και των δικών τους κερασιών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Λόγω των διαφορετικών καιρικών συνθηκών, τα άνθη κερασιάς ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές σε ολόκληρη τη χώρα. Στην πιο κρύα βόρεια Ιαπωνία, τα λουλούδια ανθίζουν πολύ αργότερα, ενώ αναμένεται να φτάσουν σε πλήρη άνθιση προς τα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου. Στα τροπικά νησιά της Οκινάουα, τα λουλούδια ανθίζουν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παρ’ όλα αυτά, τα άνθη κερασιάς έχουν αρχίσει να ανθίζουν νωρίτερα φέτος, λόγω της ζεστής άνοιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο άνθος της κερασιάς εμπνέει την Ολυμπιακή δάδα του Τόκιο 202012.09.2018

Το άνθος της κερασιάς είναι συνδεδεμένο με την αρχαία ιαπωνική παράδοση της hanami ή αλλιώς πικνίκ κάτω από τις κερασιές και για τον λόγο αυτό πολλοί Ιάπωνες οργανώνουν κάτι τέτοιο μαζί με τους αγαπημένους τους, από το πρώτο αυτό Σαββατοκύριακο του Απριλίου.

Φυσικά, η Ιαπωνία διαθέτει εκπληκτικής ομορφιάς πάρκα, όπου γεμίζουν από κόσμο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο τα δέντρα αυτά μπορεί να τα θαυμάσει κανείς ακόμα και στις άκρες των δρόμων, κοντά σε κανάλια αλλά και σε αστικές περιοχές.

Ας πάρουμε μια μικρη γεύση από τις εντυπωσιακές εικόνες που μας χαρίζει η φύση…

και κάποιοι instagrammers…

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b