MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΈΞΟΔΟΣ

Βασίλαινας: Βραδιά οινογευσίας στο πιο ιστορικό εστιατόριο της πόλης

Το εστιατόριο «Βασίλαινας» συνεχίζει τις θεματικές βραδιές, διοργανώνοντας μια ακόμα βραδιά οινογευσίας στον χώρο του

Monopoli Team

Διανύοντας μια πορεία εκατό χρόνων, από την μπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα στον Πειραιά, στο σύγχρονο εστιατόριο της οδού Βρασίδα, στην καρδιά της Αθήνας, ο «Βασίλαινας «είναι ένα όνομα συνώνυμο της γεύσης, της παράδοσης και της ζεστής φιλοξενίας.

Ένα ταξίδι γεύσεων

Με σεβασμό στην παράδοση της ελληνικής κουζίνας, την οποία έχει «μπολιάσει» με δημιουργικές πινελιές και σύγχρονες τεχνικές και με βασικό όπλο τις  φρέσκες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, ο «Βασίλαινας» παραμένει στις κορυφαίες θέσεις των αθηναϊκών εστατορίων.

Σε έναν χώρο φωτεινό και οικείο, το γεύμα σας εκεί είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πιάτο φαΐ – είναι ολόκληρη εμπειρία!

Βραδιά οινογευσίας

Ο «Βασίλαινας», με την υπέροχη σάλα και τη θέα που ανοίγεται μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες στο αλσάκι της οδού Βρασίδα, πίσω από το Hilton, συνεχίζει τις θεματικές βραδιές διοργανώνοντας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 μια ακόμα βραδιά οινογευσίας συστήνοντάς μας μερικά από τα πιο αξιόλογα κρασιά που παράγονται στην Κρήτη.

Γνωριμία με τα κρασιά του Οινοποιείου Δουλουφάκη

Η οικογένεια Δουλουφάκη ασχολείται με την παραγωγή οίνου από το 1930. Στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκεται, πλέον, ο Νίκος Δουλουφάκης ο οποίος έχει σπουδάσει οινολογία στην Ιταλία και εκπροσωπεί την τρίτη γενιά της οικογένειας.

Το οινοποιείο Δουλουφάκη βρίσκεται στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης μέσα στα 200 ιδιόκτητα στρέμματα της οικογένειας. Εκεί, καλλιεργούνται τόσο ντόπιες Κρητικές ποικιλίες (όπως Βιδιανό, Βιλάνα, Λιάτικο και Κοτσιφάλι) όσο και άλλες Ελληνικές (Ασύρτικο) και διεθνείς ποικιλίες (Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah). Οι οινόφιλοι, εδώ και χρόνια, παρακολουθούν με προσοχή τις προσπάθειες του Οινοποιείου να αναδείξει τα Κρητικά κρασιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και βλέπουν με χαρά κάθε καινούρια σοδειά να ξεπερνάει σε ποιότητα την προηγούμενη.

Ο Νίκος Δουλουφάκης θα είναι παρών στη βραδιά οινογευσίας και θα μας ιστορήσει τις προσπάθειές του. Θα δοκιμάσουμε πέντε χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος μαζί με ένα μενού ισάριθμων πιάτων που επιμελείται ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σε συνεργασία με τον sommelier του Βασίλαινα Χάρη Χρυσικόπουλο.

Θα ξεκινήσουμε με  τον υψηλής ποιότητας Λευκό Αφρώδη Brut από Βιδιανό, οινοποιημένο με την παραδοσιακή μέθοδο. Θα διαπιστώσουμε πως προσαρμόζεται το Ασύρτικο στην κρητική γη πίνοντας το Alargo. Θα δοκιμάσουμε τη ναυαρχίδα του Οινοποιείου, τον Άσπρο Λαγό Λευκό από Βιδιανό παλαιωμένο σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Θα συνεχίσουμε με τον Άσπρο Λαγό Ερυθρό από Cabernet Sauvignon 12μηνης παλαίωσης και θα ολοκληρώσουμε με τον Ήλιο, το γλυκό κρασί του Οινοποιείου από λιαστά σταφύλια της ποικιλίας Λιάτικο.

Το menu της βραδιάς περιλαμβάνει τα εξής πιατα:

Ταρτάρ φαγκρι
ανανάς | φύκια | μοσχολέμονο

Αφρώδης Λευκός, Βιδιανό  

Σολωμός
κουνουπίδι | ginger| κρέμα από ψητά λεμόνια
Alargo, Ασύρτικο  

Λαυράκι
τσιγαριαστά χόρτα | σάλτσα βουτύρου
Άσπρος Λαγός Λευκός, Βιδιανό 

Αpni Picanha
τοπιναμπούρ| ψητό μαρούλι | σαλάτα σινάπι
Άσπρος Λαγός Ερυθρός, Cabernet Sauvignon  

Μπάρα σοκολάτας 
ganache καφέ| μέλι | chili | σορμπέ λίτσι 
Ήλιος Γλυκός, Λιάτικο 

 

Τιμή: 45€ / άτομο.

Κρατήσεις στο 210 7210501 ή μέσω του site.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βραδιά οινογευσίας
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019
Εστιατόριο «Βασίλαινας», Βρασίδα 13, Αθήνα

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b